Kültür SanatEtimesgut için tiyatro vakti

Etimesgut için tiyatro vakti

05.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Genel sanat yönetmenliğini üstlendiği Etimesgut Kent Tiyatrosu’nu kuran belediye başkanı Erdal Beşikçioğlu öncülüğünde yola çıkan Uluslararası Kent Tiyatro Festivali-Etimesgut (KentFest), Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran’ın eş sanat yönetmenliğinde bu yıl ilk kez sanatseverlerle buluşacak.

Etimesgut için tiyatro vakti

Ankara’nın başkent oluşunun yıl dönümüne denk gelmesi ve her yıl aynı tarihlerde yapılması hedeflenen KentFest, 11-26 Ekim tarihleri arasında 15 gün boyunca Türkiye, Yunanistan, Almanya, Portekiz, Fransa, Brezilya, İskoçya, Polonya ve Suriye’den onlarca hikâye anlatıcısının 15 oyununu Eryaman’da 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi (CKM) Kent Tiyatrosu Sahnesi’nde ağırlayacak. 

Haberin Devamı

Etimesgut için tiyatro vakti

Festival, tiyatronun ilk yapımı Haldun Taner’in “Vatan Kurtaran Şaban” oyununun prömiyeriyle başlayacak. 12 Ekim’de Ankaralı Deniz Göktaş’ın stand-up gösterisinde Ankara hikâyelerini anlatacağı festival, 13-14 Ekim’de dünya tiyatrosunun önemli yönetmenlerinden Theodoros Terzopoulos’u “Alarme” ile ağırlayacak. 15-16 Ekim’de Portekizli yönetmen Tiago Rodrigues imzalı Portekiz-Fransa ortak yapımı “Antony and Cleopatra” oyunuyla konuk olacağı KentFest’te, 17 Ekim’de çağdaş dansın ülkemizdeki önemli temsilcilerinden Taldans (Mustafa Kaplan ve Filiz Sızanlı), Portekizli performans sanatçıları Sofia Dias ve Vítor Roriz ile birlikte “Never Odd or Even” adlı gösterilerini sahneleyecekler.

Yazarlar