31.01.2012 - 11:24 | Son Güncellenme:
Klasik haline gelen eğitimlerin yanı sıra Sevgililer Günü’ne özel workshoplar, yeni reçetelerle hazırlanan Cupcake’ler ve Mürşit Göksüzoğlu’yla Şef’in Menüsü ile bu ay yine dolu dolu geçiyor.
Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) Şubat ayında mutfak tutkunlarına yine kaçırmak istemeyecekleri fırsatlar sunuyor. MSA klasiği haline gelen workshoplarda dünya mutfağından seçkin menüleri profesyonel şeflerin eğitmenliğinde sunuyor.
Sevgililer gününün en lezzetli hediyeleri MSA’ da…
MSA 14 Şubat’ın klişe programlarından kaçınanlara özel alternatifler sunuyor. “Çikolata Aşkına” workshop’ında profesyonel şefler eşliğinde hazırlanacak çikolatalar Şubat ayının romantizmine farklı bir lezzet katıyor. “Sevgilim Menüm”de ise çiftler nefis tatlar ve beyaz et çeşitleriyle hazırladıkları menüyü taze ve kadifemsi bir şampanya olan Mumm Cordon Rouge eşliğinde kutluyor.
Şubat ayının en romantik cupcake’leri MSA’ da…
Bu ay aşkı tarif etmenin yolu “Cupcake”lerden geçiyor. Aşklarını yumuşacık bir lezzetle süslemek isteyenler MSA’nın yeni reçeteleri ile hazırlanan “Cupcake’ler” workshop’ında buluşuyor. Balkabaklı, kaju ve pancarlı, ying yang ve zencefilli incirli cupcake reçete ve süslemeleri Şubat ayına romantik bir renk katıyor.
Mürşit Göksüzoğlu ile mavi yolculuk…
MSA eğitmen şefleri kendi hazırladıkları özel menüleriyle mutfak tutkunlarıyla buluşmaya devam ediyor. Şubat ayında MSA mutfağının konuğu Mürşit Şef; menülerinize eklemekten en çok keyif aldığı deniz mahsulleri menüsüyle harikalar yaratıyor. Deniz mahsullerini bir de bu tariflerle denemek isterseniz bu özel workshop tam size göre!
ŞUBAT 2012
Etler ve Pişirme Teknikleri
Keyifli yemeklerimizin vazgeçilmezi etler için MSA şeflerinden nefis sos eşlemeleri ile pişirme tekniklerini öğrenip, uygulayıp bir de lezzetle tadabileceğiniz; alışkanlık yaratan bir workshop...
Beef Wellington (DEMO)
Dana pirzola, demi glace ve biberiye sos, ılık kuskus salata ile
Pepper steak, taze baharatlı patates püresi, Madagascar yeşil tane biber sos ile
04 Şubat Cumartesi 10.00 - 14.00 / 160 TL
İtalyan Mutfağı 1
Mevsimlerden “aşk” olunca; kulağımızda İtalyan tınıları, burnumuzda İtalya’nın aromatik kokuları... Romantik sofralarınıza eşlik edecek bu menü ile sevdiklerinizi kıskandırın!
Mozzerella ve domates salatası
Limon ve enginarlı risotto
Rezene yatağında ızgara levrek
Şeftali ve portakal coulis üzerine panna cotta
06 Şubat Pazartesi 19.00 - 22.00 / 120 TL
Tapas
Tapas’a doyamıyoruz! Bu yeni Tapas serisini katiyen kaçırmamak üzere ajandamıza not ediyoruz. İspanya’nın leziz atıştırmalıkları ve MSA ikramı sangria eşliğinde keyfine doyulmaz bir workshop’ta buluşuyoruz.
Thai acılı tavuk kanatları
İspanyol usulü sarımsaklı karidesler
Erik soslu bonfile
Sote deniz tarağı miso sos ile
09 Şubat Perşembe 19.00 - 22.00 / 120 TL
Çikolata Aşkına
14 Şubat geldi çattı ve hala hediye sendromunu atlatamadıysanız, ya da bu sefer yalnızsanız ve morale ihtiyacınız varsa MSA’nın çikolata reçeteleri imdadınıza yetişiyor. Bu nefis çikolata tarifleri ile ister sevdiğinizi, ister kendinizi mutlu edin; sonuçta gülümseyen siz olacaksınız.
Frambuazlı kalp çikolata
Florantin çikolata
Portakallı badem ezmeli çikolata
Karamelize cevizli truffle
11 Şubat Cumartesi 10.00 - 14.00 / 130 TL
Cupcake’ler
Aşkınızı anlatmanın en “renkli” yolu cupcake’den geçer. MSA’nın yepyeni reçeteleri ile sevgilinize kendi ellerinizle cupcake hazırlayın, üzerini dilediğiniz şekilde dekore edin, aşkınızı pekiştirin.
Bal kabakli cupcake
Kaju ve pancarli cupcake
Ying yang cupcake
Zencefilli incirli cupcake
14 Şubat salı 10.00 - 14.00 / 120 TL
Sevgilim Menüm
14 Şubat’ın klişe programlarından şiddetle kaçınır olduk. Kendi programımızı kendimiz yaptık. Bu sefer sevgilinizle ekip ruhunuzu MSA’nın romantik menüsü eşliğinde güncelleyin, aşkınızı nefis tatlar ve beyaz et çeşitleriyle oldukça güzel kombinasyonlar yaratan, taze ve kadifemsi bir şampanya olan Mumm Cordon Rouge eşliğinde kutlayın... Tüm dünyada kutlamaların rakipsiz sembolü olan şampanyanın en tanınmış ismi Mumm Cordon Rouge ile unutulmaz bir akşam sizi bekliyor.
Frambuaz soslu roka salatası, sarımsaklı karidesler
Parmesan kaplı sote deniz tarağı, trüf yağlı limon sos ile
Lemongrass ve zencefil marineli somon, kuşkonmaz ve Mumm Cordon Rouge -passion fruit sos ile
Mumm Cordon Rouge ve çilekli mousse
Mumm Cordon Rouge, MSA'nın ikramıdır.
14 Şubat Salı, 19.00-22.00 / 130 TL
Şef’ in Menüsü – Mürşit Göksüzoğlu ile Deniz Mahsülleri
MSA eğitmen şefleri kendi hazırladıkları özel menüleri ile mutfakseverlerle buluşmaya devam ediyor. Şubat ayında mutfağımızın konuğu Mürşit Şef; mutfakta kullanmaktan en çok keyif aldığı deniz mahsulleri ile oluşturduğu menüsüyle harikalar yaratıyor. Deniz mahsullerini bir de bu tariflerle denemek isterseniz bu özel workshop tam size göre!
Deniz mahsulleri çorbası (DEMO)
Levrek marineli piyaz salata, Girit usulü peynir salatası, hardallı karides salata
Domates soslu kalamar dolması
Saksağan beyni (fırında helva)
16 Şubat Perşembe 19.00 - 22.00 / 120 TL
Sushi Takemura
Sunset Restoran’ın ünlü Japon şefi Hiroki Takemura’nın özel sushi menüsüyle kendi ellerinizle yapacağınız sushilerin lezzetine inanamayacaksınız.
Sushi pirinci
California roll
Somon maki
Karides nigiri
Levrek nigiri
Temaki uygulamaları
Chirashi sushi (Demo)
18 Şubat Cumartesi 10.00 - 14.00 / 150 TL
İtalyan Mutfağı 2
MSA’nın merakla beklenen İtalyan geceleri Şubat ayında da devam ediyor. Bu defa içimizi ısıtacak çorbamızın ardından kendi ellerimizle hazırlayacağımız ravioli ve sonrasında nefis bir bonfile tarifini gecenin yıldızı çilekli tiramisu süslüyor. Bize de tadına doyulmaz bir akşam yaşatıyor.
İtalyan usulü sote porcini mantarlı naneli çorba
Ispanak ve peynirli el yapımı ravioli, kremalı pesto sos ile
Kapari ve limonlu bonfile, aromatik domates püresi ile
Çilekli tiramisu
20 Şubat Pazartesi 19.00 - 22.00 / 120 TL
İtalyan Mutfağı 3
MSA’daki Şubat ayının son İtalyan gecesinde enfes bir menü sizi bekliyor. Yepyeni reçetelerimiz ile harika bir İtalyan gecesinde buluşmak üzere...
Balsamikli yeşil fasülye salatası, enginar crostini ile
Gorgonzola ve kabaklı gnocchi, taze kekikli domates sos ile
Köri marineli fırında tavuk but
Greyfurt mousse
27 Şubat Pazartesi 19.00 - 22.00 / 120 TL
Vazgeçemediklerimiz 2
Her zaman gidilen restorandaki “her zamankinden mi?” diyen servis personeline inat, “sıkılmadım, vazgeçemiyorum ama bak ben de aynısını hazırlayabiliyorum” demek isteyen özgür mutfakseverler aranıyor! Vazgeçilmeyen lezzetler MSA mutfaklarında itina ile hazırlanıyor, keyif ile tadılıyor. Afiyet olsun!
Niçoise salata
Ricotta ve ıspanaklı ravioli, taze kekikli domates sos ile
Viyana usulü dana şinitzel, Alman patates salatası ile
Cremé brulée
25 Şubat Cumartesi 10.00 - 13.00 / 130 TL
Pie’ lar ve Tart’ lar
Çok severiz ama bir türlü o muhteşem sonuca ulaşamayız ya, işte MSA’ nın tarifleri burada devreye giriyor.Duruma müdahele ediliyor, Pie’ lar ve Tart’ ların hayatı kurtuluyor, evdekiler bayram ediyor.
Orman meyveli short bread pie
Armutlu ricotta tart
Steak mantar pie
Tahin pekmez mousse tart
28 Şubat Salı 10.00 - 14.00 / 120 TL