27.09.2021 - 09:37 | Son Güncellenme:
Dr. İzel Levi Coşkun, şirketlerin tek amacının kâr elde etmek olduğu ve çevreye duyarlılığın, topluma katkının ve iyi yönetim anlayışının stratejik yaklaşımın merkezine alınmasının zaman gerektirdiği bir iş ortamında, doğru olduğuna inandığı yolu okurlarıyla paylaşıyor. Sürdürülebilirlik üzerine tamamladığı doktora çalışmasının ardından CEO’su olduğu köklü bir vergi, denetim, muhasebe ve danışmanlık şirketi olan Mazars Denge’nin dönüşümü sırasında yaşananları ve kendi aydınlanma yolculuğunu okurlarıyla paylaşıyor.
Bir kurumsal dönüşüm hikayesi olarak da okunabilecek olan bu eser günümüzde iş hayatında baskın olan süreklilik kavramı ile sürdürülebilirlik kavramı arasındaki 10 temel farkı irdeliyor. Kısa vadeli düşünme – uzun vadeli düşünme; kâr baskısı – sosyal, çevresel, ekonomik dengeleri besleme baskısı; ekonomik büyüme – gelişim; para ile ölçüm – para+diğer parametrelerle ölçüm; rakiplerle kıyasıya rekabet – rakiplerle paydaşlık; sadece kurumun çıkarı – bütünün çıkarı; tüketim – tasarruf + türetim; küresel – yerel; yıkıcı dil – barış dili; yatay düşünce – entegre düşünce arasındaki farklar açıklandıktan sonra Mazars Denge’nin sürdürülebilirlik yolculuğunda edinilen tecrübe olanca şeffaflığıyla aktarılıyor.
Sürdürülebilirlik konusunda adım atmak isteyen herkesin ihtiyaç duyduğu temel bakış açısını sunan kitap, farklı okur gruplarının ilgisini çekiyor. Süreklilikten Sürdürülebilirliğe kitabı; sürdürülebilirlik çalışmalarına başlamak isteyen tüm kurumlar için bir kaynak, iş hayatına yeni atılacak gençler için gelecek tercihlerini netleştirmek açısından gerçek yaşam örnekleri üstünden ilerleyen bir rehber ve girişimciler için iş planlarına entegre edebilecekleri önemli bir yol haritası sunuyor.
Editörlüğünü Gül Ulu’nun, kapak ve sayfa tasarımını Selin Estroti İpeker’in yaptığı, Artisan Yayınlar’dan çıkan 194 sayfalık Süreklilikten Sürdürülebilirliğe kitabı sürdürülebilirlikle ilgilenenlerin kütüphanelerindeki önemli bir boşluğu doldurmaya aday gösteriliyor.