Kültür SanatBir dönemin yıldızları artık yok

Bir dönemin yıldızları artık yok

21.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

‘80’li ve ‘90’lı yılların popüler dizilerinin yıldızları birer birer aramızdan ayrılıyor. Üstelik çoğu yaşlılığını bile göremeden...

Bir dönemin yıldızları artık yok

Televizyon dizilerinin popülerliği hiç azalmadı ama ‘80’lerde tek kanal varken ya da özel kanalların yeni yeni açıldığı ‘90’larda başka bir havası vardı. O yılların çocukları, gençleri için o dönemin fenomenleri o yabancı dizilerin oyuncularıydı; onlar ailedendi. Şimdinin 40 yaş üzeri insanları o oyuncularla büyüdü (ki o yıldızların bir kısmıyla yaşıt sayılırlar) onları yakın arkadaşı bildi. Zira bu dizilerin ortak noktası aile ve arkadaşlık üzerine renkli hikâyeler anlatmasıydı. Aradan yıllar geçti, hayat bizlere olduğu gibi onlara da iyi davranmadı ve acı haberler arka arkaya geldi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta, ‘90’ların ünlü dizisi “Beverly Hills 90210/Evimiz Hollywood’da”nın yıldızlarından Shannen Doherty’nin vefat haberi düştü. 53 yaşındaki oyuncu yaklaşık 10 senedir kanserle mücadele ediyordu. Aynı dizide Doherty’nin sevgilisi Dylan’ı canlandıran Luke Perry de 2019’da felç geçirmiş ve 52 yaşında aramızdan ayrılmıştı. Yine aynı yılların ünlü dizisi “Friends” dizisinde Chandler Bing karakteriyle tanınan Matthew Perry, geçen sene 54 yaşındayken depresyon tedavisinde kullanılan ilacın yan etkisinden öldü. Uzun süre alkol ve madde bağımlılığı mücadelesi veren oyuncu, içindeki hüznü sık sık dile getiriyordu.

Çocuk yıldızın zorluğu

‘80’lerin sevilen dizilerinin başında “Alf” geliyordu. Diziye adını veren uzaylı yaratık, Müşfik Kenter’in o muhteşem seslendirmesiyle bizde de çok sevilmişti. Yakın zamanda bu diziden iki yıldız kaydı. 2019’da, baba Willie Tanner’ı canlandıran Max Wright, 75 yaşında hayata veda etti. Uzun süredir lenfoma tedavisi görüyordu. Geçtiğimiz ay ise oğlu Brian Tanner’ı canlandırmış eski çocuk yıldız Benji Gregory’nin vefat haberi geldi. Henüz 46 yaşındaydı ve hizmet köpeği Hans’la birlikte arabasında ölü bulundu; depresyon tedavisi görüyordu.

Haberin Devamı

‘90’ların bir başka ünlü dizisi “Full House/Bizim Ev”di. Dizide baba karakterini canlandıran, komedyen Bob Saget, 2022’de 65 yaşında hayata veda etti. Bir otel odasında bulunan oyuncunun kazayla kafasına aldığı darbe sonucu öldüğü açıklandı. Yine aynı dönemin komedi dizisi “Seinfeld”in dördüncü sezonunda Jerry’ye dünyayı dar eden Çılgın Joe Davola’yı canlandıran Peter Crombie de bu senenin başında 71 yaşında aramızdan ayrıldı.