Kültür SanatAteş, su, toprak ve…

Ateş, su, toprak ve…

20.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sinemaseverler “Toy Story/Oyuncak Hikâyesi”ndeki Buzz’a ilham veren kahraman astronotu anlatan “Lightyear/Işıkyılı”nı dört gözle beklerken Pixar, 27. uzun metraj animasyonunun ismini, detaylarını ve ilk görselini paylaştı.

Ateş, su, toprak ve…

“Elemental” adlı animasyon 16 Haziran 2023’te vizyona girecek. Filmin yönetmenliğini Peter Sohn (“İyi Bir Dinozor”) ve yapımcılığını Denise Ream (“İyi Bir Dinozor”, “Arabalar 2”) üstleniyor. Film dört elementin; ateş, su, toprak ve hava halklarının ahenkle yaşadığı bir şehirde, tutkulu genç bir kadın ve her şeyi akışına bırakan bir adamın ortak noktalarını keşfetmelerini anlatıyor.

Haberin Devamı

“Elemental”, yönetmen Sohn’un New York’ta geçirdiği çocukluk zamanlarından ilham alan özgün bir hikâyeye sahip. Sohn filmin çıkış noktasını şöyle anlatıyor: “Ailem 1970’lerin başında Kore’den göç etti ve Bronx’ta bir market kurdu. Biz farklı kültürlerden, dillerden ve güzel küçük mahallelerden oluşan bir salata kasesinde karışmış, büyük umutlarla yeni bir ülkeye göç eden aileler arasındaydık. Beni “Elemental” filminin hikâyesine yönelten şey buydu. Hikâyemiz ateş, su, toprak ve hava elementlerine dayanıyor. Bazı elementler birbiriyle karışabilir ama bazıları karışmaz. Peki ya bu elementler canlı olsaydı ne olurdu?” Bakalım “Elemental”, duygularımızı ete kemiğe büründüren “Inside Out/Ters Yüz”ün başarısını tekrarlayacak mı?