Kültür Sanat49. İstanbul Müzik Festivali sona erdi

49. İstanbul Müzik Festivali sona erdi

17.09.2021 - 14:58 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 49. İstanbul Müzik Festivali, dün akşam gerçekleşen Accademia Bizantina konseriyle sona erdi.

49. İstanbul Müzik Festivali sona erdi

18 Ağustos’ta başlayan festival, İstanbul’un 14 farklı mekânında, 20 konserde, Türkiye ve yurtdışından 30’un üzerinde solist, topluluk ve orkestrayı ağırladı. İstanbul’un çeşitli parklarında ücretsiz gerçekleşen 5 konsere ev sahipliği yapan festivalde çocuklara ve gençlere yönelik doğa yürüyüşleri, atölye çalışmaları ve aktiviteler de her yıl olduğu gibi ücretsiz olarak düzenlendi. 4 ayrı konserde, toplam 18 eserin Türkiye ve dünya prömiyerleri gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Tarihinde ilk kez, programındaki tüm konserleri açık hava mekânlarda gerçekleştirilen festivalin konserlerini 10 bine yakın kişi izledi.

 

Festival, birçok yıldız ismi ağırladı

49. İstanbul Müzik Festivali kapsamında düzenlenen konserlerde Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Accademia Bizantina, Festival Orkestrası, Modigliani Quartet ve casalQuartet gibi toplulukların yanı sıra Fazıl Say, Anna Vinnitskaya, Alexander Rudin, Hande Küden, Paul Meyer, Simon Ghraichy, Martynas Levickis ve Ufuk-Bahar Dördüncü gibi birçok yıldız isim sahne aldı.

 

Konserler İstanbul’un en keyifli açık hava mekânlarında gerçekleşti

İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği festival konserleri bu yıl Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras, Maximum Uniq Açıkhava, Fransız Sarayı, Venedik Sarayı, ARTER Arka Bahçe, Rahmi M. Koç Müzesi, Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus ve Saint Benoît Fransız Lisesi Avlusu gibi mekânlarda pandemi önlemleri altında düzenlendi. Festivalin en özel projelerinden Müzik Rotası ise, altıncı yılında bu kez Şehir Hatları Vapuru’nda, İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna tamamıyla müziğe adanmış bir yolculuğa çıktı.

Haberin Devamı

 

Festival birçok ücretsiz etkinliği müzikseverlerle buluşturdu

İstanbul Müzik Festivali kapsamında Habitat Parkı, Etiler Sanatçılar Parkı, Fenerbahçe Parkı ve Yıldız Parkı’nda düzenlenen ücretsiz hafta sonu konserlerine İstanbullular büyük ilgi gösterdi. İKSV Alt Kat işbirliğiyle düzenlenen Müzikli Bir Hafta Sonu başlıklı etkinlikte ise çocuklar için ücretsiz atölye ve etkinlikler düzenledi. Konserlerden önce farklı alanlardan isimlerle yapılan Konsere Doğru söyleşileri bu yıl da devam etti. Festival ayrıca programındaki konserlerin repertuvarlarına dair bilgiler veren podcast serisi “Can Çakmur’la Konserden Önce’yi de İKSV’nin Spotify ve Apple Podcasts kanalları üzerinden festival takipçileriyle buluşturdu.

 

Festival, programındaki konserlerle “Başka Bir Dünya Mümkün” dedi

49. İstanbul Müzik Festivali bu yılki temasını, sevgi, umut ve dayanışma ile başlayacak yeni bir dönemin arayışını temsil etmek amacıyla “Başka Bir Dünya Mümkün” olarak belirledi. Festival, müzik aracılığıyla, insanlığa, doğaya ve evrene saygı duymanın gerekliliğini ifade etmenin yollarını aradı.