23.08.2021 - 15:56 | Son Güncellenme:
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 24 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, 1 Eylül'de caz coşkusunu yeniden şehre yaymaya hazırlanıyor. Festival, caz, pop, soul, funk ve dünya müziğini yıldız isimlerle 24 gün boyunca İstanbul’un açık hava sahnelerine taşıyacak.
Festivalin en özel etkinliklerinden olan, artık gelenekselleşmiş Gece Gezmesi, 28. İstanbul Caz Festivali kapsamında ve +1 desteğiyle bu yıl altıncı kez gerçekleştirilecek. Daha önce Kadıköy’ün birbirinden güzel mekânlarında yaşanan Gece Gezmesi ruhu bu sefer Beykoz Kundura’ya taşınıyor. “Festival içinde festival” havası yaratan Gece Gezmesi, bu yıla özel formatıyla 18 Eylül Cumartesi günü Beykoz Kundura’nın farklı sahnelerinde hayat bulacak.
Etkinlik bu tek mekânda olsa da aynı günde birden fazla sahnede farklı konserler arasında gezinebileceğimiz Gece Gezmesi, 18 Eylül Cumartesi saat 19.00’da başlayacak ve her biri kendi alanında özgün üretimler yapan müzisyenleri ağırlayacak. Bu denize karşı türler arası gezintinin rehberleri Alp Ersönmez “Cereyanlı”, Çağrı Sertel “Multiverse”, Dilan Balkay, Kâzım ve Udgang olacak.
Gece Gezmesi Beykoz Kundura’da konser biletleri, passo.com.tr’den ve İKSV ana gişeden satın alınabilir.
Vitrin “Türkiye Güncel Müzik Buluşması” 4 ayrı panelde film ve oyun endüstrisinde müzik kullanımını odağına alıyor
Beykoz Kundura aynı günün erken saatlerinde de Vitrin “Türkiye Güncel Müzik Buluşması” panellerine ev sahipliği yapacak. Türkiye’den güncel müziği odağına alan uluslararası bir tanıtım ve iletişim etkinliği olan Vitrin panelleri, Kundura Sahne işbirliğiyle bu yıl beşinci kez düzenlenecek. Projeye verdiği destekle +1 de caz severlerin keyfine artı bir katacak. Vitrin panelleri; film ve oyun endüstrisinde müzik kullanımı, plak şirketleri, menajerler, yapım şirketleri, sanatçılar ve yerel sektör kurumları gibi yaratıcı endüstrinin farklı paydaşlarını bir araya getirecek. Vitrin kapsamındaki paneller seyirciye kapalı olarak gerçekleştirilecek ve oturumların ardından İKSV YouTube kanalında yayımlanacaktır.
"VİTRİN" TÜRKİYE GÜNCEL MÜZİK BULUŞMASI
18 Eylül Cumartesi - Beykoz Kundura
Panel Programı
Panel: Bu Müzik Bu Sahneye Çalışır Mı? Dizi ve filmlerde müziğin kullanımı ve yapım süreci
Moderatör
Ahmet Kenan Bilgiç (besteci ve prodüktör)
Konuşmacılar
Çiçek Kahraman (editör)
Diloy Gülün (yapımcı)
Tolga Karaçelik (yönetmen)
İzlediğimiz bir çok dizi ve film projesinde bazen ön plana çıkarılan, bazense arka planda gizlenen müzikler neye göre ve nasıl şekilleniyor? Yönetmen ve yapımcı sürece nasıl, ne kadar dahil oluyor? Kurgucu nerede devreye giriyor? Bu oturumda film ve dizilerdeki müzik kullanımını ve kimlerin işbirliğinin ürünü olduğunu bir editör, bir yapımcı ve bir yönetmenle birlikte konuşuyoruz.
Panel: Bilgisayar Oyunlarında Müzik Ve Ses Tasarımı
Moderatör Tan Tunçağ (müzisyen)
Konuşmacılar
Başar Muluk (Peak Games Art Direktörü)
Başar Ünder (besteci ve akademisyen)
Uğurcan Orçun (Taleworlds Entertainment İşitsel Direktörü)
Müzisyenler için bilgisayar oyunu sektörü, sunduğu kariyer fırsatları açısından film sektörüyle yarışır halde geldi. Çünkü oyunların vazgeçilmez bir parçası da müzik ve ses tasarımı. Bu panelde müzisyenleri, Türkiye'de bilgisayar oyunu dünyasının önde gelen isimleriyle tanıştırmak istiyoruz. Portecho ve Cava Grande gruplarından tanıdığımız müzisyen ve 3D animasyoncu Tan Tunçağ’ın moderatörlüğündeki panelin katılımcıları, besteci Başar Ünder ile çok farklı tarzda oyunlar üreten Türk oyun yapım şirketi Taleworlds.
Panel: Bir Hit Nasıl Yaratılır?
Milyorlarca Şarkı Arasından Viral Olmak
Moderatör
Alper Bahçekapılı (gazeteci)
Konuşmacılar
Erkan Ünlü (TikTok Türkiye Operasyon Lideri)
Jabbar (müzisyen)
Nazan Hacıgüzeller (Universal Müzik Türkiye Genel Müdürü)
Ünal Yüksel (CEO, GOVINET / M.O.B Entertainment)
Bu yılın başında açıklanan çok ilginç bir istatistiğe göre, dijital mecralara her gün yaklaşık 60.000 yeni müzik eseri yükleniyor. Bu, beraberinde müzisyenler ve müzik profesyonelleri için çok ciddi soruları da beraberinde getiriyor. Bir müzisyen, bir şarkı, bu yeni düzende nasıl var olabilir? Viral olmak tek çaremiz midir? 15 saniyelik şarkıların devri açılmış mıdır? Müzisyenler, plak şirketleri, yapımcılar ve sosyal medya platformları bu denklemin neresinde duruyor? İşte bu oturumda konuya en aşina ve uzman isimlerle, bu soruların cevaplarını arayacağız.
Panel: Müzik Sektöründe Ağlar Kurmak
Dayanışma, diyalog, destek
Moderatör
Emre Erbirer (kültür.limited Kurucusu)
Konuşmacılar
Gizem Gezenoğlu (Türkiye Caz Ağı Başkanı)
Gülşah Görücü (shesaid.so Istanbul Direktörü)
Reha Öztunalı (İstanbul Kültür Ofisi)
Bu panelde müzik, kültür ve eğlence sektörlerinde ağ kurma ve topluluk oluşturma modelleri, küreselleşme ve yerelleşme bağlamlarında masaya yatırılıyor. Panelde caz kurumlarını, mekânlarını, etkinliklerini ve destekleyici organizasyonları bir araya getiren Türkiye Caz Ağı'ndan, kültür-sanat ve eğlence sektöründe çalışan kadınları güçlendirmek amacıyla kurulan shesaid.so Istanbul'dan ve İstanbullu sanatçı ve sanat profesyonellerini uluslararası projelerinde destekleyen İstanbul Kültür Ofisi'nden tesmilciler bir araya geliyor. Panelin moderatörlüğünü kültür.limited’ın kurucusu Emre Erbirer üstleniyor.
"Paneller, oturumların ardından İKSV YouTube kanalında yayımlanacaktır."
Festivalde Film Gösterimi
“Tripping With Nils Frahm” MUBI işbirliğiyle 28. İstanbul Caz Festivali’nde ilk kez beyaz perdede
Dünyaca ünlü müzisyen Nils Frahm’ın konser filmi Tripping With Nils Frahm, MUBI işbirliğiyle 28. İstanbul Caz Festivali’nde ilk kez beyaz perdede izleyiciyle buluşacak.
Victoria ve Manifesto gibi filmlerin müziklerine imza atan ödüllü bestecinin canlı performansı, onu yakından takip eden el kameralarıyla mahrem ve büyülü bir deneyime dönüşüyor.
Benoit Toulemonde’un yönetmenliğini yaptığı Tripping With Nils Frahm, 17 Eylül Cuma günü 28. İstanbul Caz Festivali ve MUBI işbirliğiyle Müze Gazhane’de, açık hava sahnesinde ücretsiz olarak izlenebilecek.