Kültür Sanat100. yıl hediyesi: ‘Atatürk Kütüphanesi’

100. yıl hediyesi: ‘Atatürk Kütüphanesi’

22.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Ankara Ulus’taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde açılan Türkiye İş Bankası Atatürk Kütüphanesi; Atatürk, Millî Mücadele ve Cumhuriyet Tarihi başta olmak üzere birçok konuda zengin bir koleksiyona sahip.

100. yıl hediyesi: ‘Atatürk Kütüphanesi’

Türkiye İş Bankası’nın Ankara Ulus’taki tarihi binasında hizmet veren İktisadi Bağımsızlık Müzesi beş yıldır sanatseverleri, tarih meraklılarını ve öğrencileri ağırlıyor. Nitelikli koleksiyonu, sergileri ve etkinlikleri ile kısa sürede başkentin kültür-sanat hayatında kendisine önemli bir yer edinen müze, İş Bankası’nın kuruluşunun 100. yılı vesilesiyle önemli projelere ev sahipliği yapıyor. “İstikbalinizin Emniyeti - Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asır” sergisini ziyaretçilerle buluşturan müzede ülkemizin hem de İş Bankası’nın kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına açılan Türkiye İş Bankası Atatürk Kütüphanesi hizmete girdi. Ankara Ulus’taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi bünyesindeki kütüphane, öğrencilerin, akademisyenlerin ve araştırmacıların kullanımına sunuldu.

Haberin Devamı

4 binin üzerinde kaynak

Müzenin dördüncü katında yer alan ve halka açık olan bu ihtisas kütüphanesi; Atatürk, Millî Mücadele, Cumhuriyet Tarihi ve İktisat Tarihi gibi ana konulara odaklanıyor. Kütüphanede Atatürk’ün okuduğu ve yazdığı kitapların yanı sıra  ulu önderden bahseden eserler de bulunuyor.

4 binin üzerinde basılı kaynağın bulunduğu kütüphanedeki ortak kullanıma açık bilgisayarlardan ve ücretsiz internet bağlantısı ile şahsi bilgisayarlardan dijital kaynaklara ulaşılabiliyor. Bu sayede ziyaretçiler 29 binin üzerinde e-kitap, Türkçe ve yabancı dillerde 7 binin üzerinde süreli yayın, 2 bin 500 akademik dergi ve Osmanlıca yayınların da dahil olduğu 45 bin belgelik arşiv içeren muhtelif veri tabanlarına erişebiliyor. Kullanıcı alanlarının üçe ayrıldığı Türkiye İş Bankası Atatürk Kütüphanesi 47 kişilik genel okuma salonu, 12 kişilik toplantı odası ve 16 kişilik çok amaçlı salonu olmak üzere toplam 75 kişilik kapasiteye sahip.