30.11.2015 - 14:34 | Son Güncellenme:
Merkezdeki markaların ciroları yüzde 100 artarken 25 restoranın toplam aylık cirosu ise 5 milyon TL’yi geçti.
İlk yılında 2.5 milyon kişiyi ağırlayan merkezin hedefi 2016 yılında doluluk oranını yüzde 100’e çıkarıp ziyaretçi sayısını 3.5 milyona yükseltmek.
2016 hedefi 3,5 milyon
Özak Holding Tesislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Salar, şunları söyledi:
“Birinci yılımızı doldurduğumuz Bulvar 216’da şu anda 36 restoran hizmet veriyor. Ocak ayı ortasında 45 restorana ulaşacağımızı öngörüyoruz. Doluluk oranımız yüzde 91. Ocaktan sonra yüzde 100’e ulaşırız. Restoranların Ocak 2015’ten bu yana ciro bazında büyümesi yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşti. 30-35 bin TL ciroyla başlayıp bunu 150-160 bin liraya çıkaran markalar var. Bulvar 216’da yer alan 25 restoranın aylık ortalama cirosu ise 5 milyon TL’yi geçti.”
Salar, “Türkiye’nin ilk yeme-içme destinasyonu olarak ilk yılımızda yaklaşık 2.5 milyon kişi restoranlarımızda yemek yedi. 2016 yılındaki hedefimiz bu sayıyı 3.5 milyon kişiye çıkarmak” dedi.
Ataşehirliler dışarıda yemek yemeyi seviyor
Bulvar 216’da yeme-içmenin yanında çocuk kulübü, güzellik merkezi, gurme, teknoloji, kültür sanat mağazaları yer alıyor.
İhsan Salar, Ataşehir bölgesinde çalışan nüfus oranının yüksek olmasının dışarıda yemek yeme alışkanlığının en çok görüldüğü merkezlerden biri olmasını beraberinde getirdiğini anlattı.
“Bulvar 216 ekseninde yapılan ankette yüzde 90’ın üzerinde kitlenin ayda 4 kereden fazla dışarıda yemek yediğini ve yüzde 95, ayda 4 kereden fazla dışarıdan paket servis hizmeti aldığını göstermektedir” diyen Salar, şöyle devam etti:
“Dışarıda yemek yemeyi seven ve dışarıda sosyalleşerek vakit geçiren 18-48 yaş arası Ataşehirlilerin oranı yüzde 90. Ataşehirlilerin yüzde 40’ından fazlası ise bölgeden dışarı çıkmıyor ve Ataşehir’de vakit geçiriyor.”