KobiTürk girişimciler, iklim kriziyle mücadeleye yönelik uygulama geliştirdi

Türk girişimciler, iklim kriziyle mücadeleye yönelik uygulama geliştirdi

09.09.2022 - 14:34 | Son Güncellenme:

Küresel iklim krizine karşı geliştirilen sürdürülebilir ve teknolojik girişimlere bir yenisi daha eklendi.

Türk girişimciler, iklim kriziyle mücadeleye yönelik uygulama geliştirdi

Türk girişimciler, iklim krizine karşı insanları bireysel olarak harekete geçirmek amacıyla uygulama geliştirdi. ecordingApp adı verilen uygulama 7 Eylül'de düzenlenen lansman ile tanıtıldı. Girişimciler, ‘Mission2030 pursued by ecording’ lansmanında 2030 hedeflerini de açıkladı.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Üniversitesi Kuluçka ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde faaliyet gösteren, 2017’de temelleri atılan ve 2019’da sosyal girişim olarak yoluna devam eden ecording’in, ‘Mission2030 pursued by ecording’ lansmanında insanların iklim krizine karşı bireysel olarak harekete geçmesini sağlayan ecordingApp tanıtıldı. Pek çok marka, ajans, girişim, kurum ve kuruluştan isimlerin katıldığı programda davetlilere “#GezegenİçinDönüş” mottosuyla bir deneyim alanı sunuldu. İklim krizine dikkat çekmek için hazırlanan deneyim alanında geri dönüşüm, ormansızlaşma, fosil yakıt kullanımı ve hava kirliliği gibi iklim değişikliğinin neden olduğu 50’yi aşkın probleme dikkat çekildi.

“ECODRONE ADLI İNSANSIZ HAVA ARAÇLARINI GELİŞTİRDİK”

Haberin Devamı

Ecording’in kurucu ortaklarından Mert Karslıoğlu kendilerini küresel iklim krizine karşı teknolojiler geliştiren sosyal girişim olarak tanımladı. Karslıoğu, 18 kişilik ekibiyle tam olarak neyi amaçladıkları hakkında ise şu bilgileri paylaştı:

“İklim krizinin etkisini daha fazla hissetmeye başladığımız bu günlerde atacağımız olumlu adımların ne kadar önemli olduğunu gördük. Bizler teknolojiyi kullanarak iklim kriziyle nasıl mücadele edeceğimizin cevabı olabilecek ürünler ve teknolojiler yetiştiriyoruz. 2018 de EcoDrone adlı insansız hava araçlarını geliştirdik. Bunlarla iklim krizine karşı ulaşılması zor olan ama ormanlaştırılması ve biyoçeşitlilik yaratılması gereken alanlara havadan tohum topu atışları gerçekleştirerek dünyada yapılan ormanlaştırma çalışmalarına destek vermeyi amaçladık. Bu ürünle beraber çalışmalarımızı biraz geliştirdik. Bugün itibariyle de projemiz insanların karbon salımını azaltarak, iklim krizine karşı bireysel olarak harekete geçmesini sağlayacak EcordingApp adlı mobil uygulamamızı yayına alıyoruz.”

“41’DEN FAZLA KADINA İSTİHDAM SAĞLADIK”

Yaptıkları projelerle kadın istihdamını da öncelediklerini belirten Karslıoğlu, “Ecodrone’lardan atışlarını gerçekleştirdiğimiz tohum toplarına yakın bölgelerde yaşayan ve iklim krizinden dezavantaja uğrayan kadınlarla beraber üretiyoruz. Bu sayede onlara alternatif gelir kaynağı sağlarken iklim kriziyle de hep beraber mücadele ediyoruz. Aslında bugüne kadar farklı bölgelerde 41’den fazla kadına istihdam sağladık. Toplamda 27 bin saatten fazla emek verdiler” dedi.

Yazarlar