KobiScooter ile hızlanıp esneklikle büyüyor

Scooter ile hızlanıp esneklikle büyüyor

21.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

E-ticarette ‘esnek teslimat’ modelleriyle firmaların iade oranlarını düşürmesini sağlayan Kargoist, 2021’de başlattığı scooter ile dağıtımı da bu yıl İstanbul dışında dört şehre daha yaygınlaştırmayı planlıyor.

Scooter ile hızlanıp esneklikle büyüyor

 

EBRU SUNGUR - Kargoist, kuruluşu 10 yıl önceye dayanmasına karşın, sektörün pandemide yıldızının parlamasıyla öne çıkan şirketlerden... Kargoist’in kurucuları Alim Yazlı ve İshak Temel, sektördeki farklarının “esneklik” olduğunu söylüyor. İshak Temel anlatıyor:

Haberin Devamı

“Alim Bey ile birlikte uzun yıllar kargo sektöründe satış süreçlerinde çalışıyorduk. Bundan dolayı birçok farklı sektörden farklı firmalar ile görüşme fırsatımız oldu. Yaptığımız bu görüşmelerde kargo firmalarının hizmetleri konusunda aldığımız geri bildirimlerin en başında mevcut firmaların firma çalışma sürelerine göre hiç esneklik sağlamaması, teslim edilemeden geri gelen paketlerin durumları ve akabinde hizmet kalitesindeki olumsuz durumlarından bahsediyorlardı. Hemen hemen görüştüğümüz tüm firmalarda bu tarz geri bildirimleri toparlamış, ne yapabileceğimizi değerlendirirken çalıştığımız firmalardan bir tanesi bizim İstanbul içerisinde dağıtım yapmamızı rica etti. Bu rica ile birlikte bizlerin de düşüncesinde olan bu fikri hayata geçirerek ilk dağıtımımızı İstanbul’da başlattık. Şu anda 22 ilde dağıtım yapıyoruz.”

Haberin Devamı

2021’in son çeyreğinde İstanbul’da scooter ile dağıtıma başladıklarını belirten Temel şöyle devam ediyor:

“Bu yıl scooter ile dağıtım yaptığımız il sayımızı beşe çıkarmayı hedeflemekteyiz. Ayrıca Kargoistbox siparişlerimizi verdik. Esnaf teslimat noktalarıyla da bizleri tercih eden alıcılara esnek teslimat modelleri oluşturacağız.”

Teknoloji odaklı

Kargoist’in teknoloji odaklı bir firma olduğunu vurgulayan Alim Yazlı ise şu bilgileri veriyor:

“Burada yazılımlar ile işleyişin yalın hale getirilerek basit ve hızlı yapılması çok önemli. Biz bu durumu sektöre ilk başladığımıza tespit etmiştik. Bilişim Vadisi’nde bir yazılım ekibi kurduk. Bu ekip, rotalama, taşıma ve depolama programlarımızı yazdı. İşimizin tamamı yazılım odaklı. Kendi yazılımımızla esnek bir yapı oluşturabildik. Bizim programımız basit ve çok yalın olduğundan dolayı akıllı telefon kullanabilen herkesin kolayca kullanabileceği bir yapısı var, bundan dolayı herhangi bir sorun yaşamamaktayız.”

Scooter ile hızlanıp esneklikle büyüyor

Yatırım turuna çıkacak

Geçen yılı yaklaşık 100 milyon lira ciroyla kapattıklarını belirten İshak Temel, bu yıl bu rakamı üçe katlamayı hedeflediklerini söylüyor.

Yatırımlarına devam ederek teslimat süresini 24 saate indirmeyi amaçladıklarını belirten Temel, Kargoist’in stratejik ortaklık arayışında olduğunu da bildiriyor. İshak Temel, “Danışman şirketimiz Opulentus Capital öncülüğünde yatırım turuna çıkacağız” diyor.