10.11.2016 - 12:41 | Son Güncellenme:
Kobi
Konsantre Meyve Sularına Büyük İlgi Var
Yeni alışkanlıklara göre doğrudan raftan alınıp evde damak tadına ve kişisel zevke göre mutfakta hazırlanıyor. Bu özellik tüketiciye çeşitli meyve sularını karıştırarak tat kokteylleri yapma olanağı sunuyor. Konsantreden meyve suyu hazırlanması, meraklısı için başlı başına bir lezzet uğraşısı. Çeşitleri piyasada hazır olarak bulunmayan bazı karışımları anında oluşturmak mümkün.
Örneğin vişne konsantresinden elde edilen erik içine nefaset katmak için sebze özütleri veya dut çilek, böğürtlen, havuç konsantresi gibi onlarca farklı ürün eklenebiliyor. Dolayısıyla raflarda klasik meyve sularının yanı sıra daha küçük hacimde paketlenen onlarca meyve suyu konsantresini görmek mümkün. Bu konsantreler sadece soğuk içecek oluşturmak için değil mutfak sanatında bazı spesiyalitelere lezzet katmak için de kullanılıyor. Bunların başında gurme nitelikli sosların hazırlanması geliyor. En başta da konsantrelerden hazırlanmış salata sosları var. İşin sağlık tarafı da tabii ki önemli. Hazır meşrubat ve meyve sularında şeker miktarı sabit, oysa konsantreden hazırlanacak karışımlarda şeker miktarı istenen miktarda ayarlanabilecek türden. Bazılarında sadece tatlandırıcı katarak pratik diyet içeceği haline getirme olanağı da bulunuyor. Kısacası her şeyden önce mutfak sanatları adına konsantre meyve sularını kullanmak başlı başına bir uğraşı haline gelmektedir. Bu işten para kazanmak hem karlı ve hem de kolay bir uğraş. Anlaşmalı yetiştiricilik yaptırarak işleri daha da büyütmek mümkün ve tamamen sizin hedefinize bakar.