25.03.2025 - 07:02 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Özellikle niş projelere odaklandıklarını ve bu konularda üretim yapıp ‘Made in Türkiye’ algısına destek olacaklarını kaydeden USİKAD Başkanı Müge Öz, bunun yanında tamamen kadın girişimcilerden oluşan bir organize sanayi bölgesi kurmayı planladıklarını kaydetti. Öz, kadının ailedeki gücü ile iş dünyasındaki başarısını bütünleştirerek, toplumda adil, eşit ve sürdürülebilir bir gelecek için sağlam temeller attıklarını vurguladı.
Diplomasi kullanılacak
Dünya genelinde kadınların iş gücüne katılım oranı yaklaşık yüzde 48 civarındayken, Türkiye’de bu oranın yüzde 34 seviyesinde olduğunu belirten Öz, bu oranın kadınların potansiyellerinin tam anlamıyla ortaya çıkabilmesi için desteklenmesi gereken kritik bir alanı işaret ettiğini kaydetti. Uluslararası araştırmaların kadınların yönetim kademelerinde yer almasının şirketlere getirdiği olumlu katkıları ortaya koyduğunu ifade eden Öz, şunları söyledi:
“Türkiye’de kadınların hizmet başta olmak üzere bazı sektörlerde çok yoğunlaştığını görüyoruz. Bizim diğer sektörlerde de farkımızı ortaya koymamız ve özellikle sanayiye yönelmemiz gerekiyor. Kadınlarımız her sektörde olduğu gibi sanayide de olmalı. Bazı alanlarda kooperatifsel çalışmalar yapan kadınları görüyoruz ve bu çabaların sanayileşme yoluna girmesini çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Küçük de olsa ortaklık kültürünü işleterek küçük sanayilerin kurulması taraftarıyız. Kadın girişimcilerin birbirleri ile dayanışmasını en üst seviyeye çıkaracak projeler açıklayacağız. Ticari diplomasiyi kullanarak önemli bir ihracat potansiyeli yaratmak istiyoruz.”
Sanatçılar, Ramazan Bayramı’nda yaklaşık iki saat sahnede kalarak, milyonlar kazanacak.