KariyerCv Nasıl Hazırlanır? Yeni Mezun Cv'sinde Neler Bulunmalıdır?

Cv Nasıl Hazırlanır? Yeni Mezun Cv'sinde Neler Bulunmalıdır?

10.04.2021 - 04:52 | Son Güncellenme:

Üniversitelerden yeni mezun olan kişiler için iş arama heyecanı başlar. firmaların işe alacakları kişileri tanıması için CV hazırlaması gerekmektedir. CV özgeçmiş ismi ile de bilinir. Adayların firmalarca tanınması için bir takım bilgiler CV'de yer almaktadır. CV nasıl hazırlanır? Yeni mezun CV'sinde neler bulunmalıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Cv Nasıl Hazırlanır Yeni Mezun Cvsinde Neler Bulunmalıdır


Yeni mezun olan kişilerin en merak ettiği konulardan biri de nasıl CV hazırlayacağıdır. Etkili bir CV, kişilerin işe alınmasında kolaylık sağlamaktadır. Bu sebeple iş arayışı içerisinde olan kişilerin CV hazırlarken özen göstermesi gerekmektedir.

CV Nasıl Hazırlanır?

CV hazırlarken ilk sayfa oldukça önemlidir. Bu sayfada kişilerin önemli yönlerinin bulunması gerekmektedir. CV hazırlarken fotoğraf eklenmemeli ya da kişinin medeni halinden bahsedilmemelidir. CV teknik bir şekilde hazırlanmalıdır. İlk sayfadan sonra gerisini okumak için işvereni ikna edici olması gerekmektedir.

CV hazırlanırken ilk sayfada kişinin, kişisel bilgilerine yer vermesi gerekir. Ancak bunu uzun uzadıya yapmamalıdır. Kişinin adı soyadı, doğum tarihi, telefon numarası, doğum yeri gibi bilgiler olmalıdır.

Sonrasında eğitim, teknik bilgiler, iş deneyimi, yetenekler, ilgi alanları, referanslar konularına yer verilmelidir. CV hazırlarken çok uzun olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. En fazla 2 sayfa olmalıdır. CV'nin çok uzun olması kişinin dikkatinin dağılmasına neden olabilmektedir.

Yeni Mezun CV'sinde Neler Bulunmalıdır?

Okuldan yeni mezun olan kişiler acemi oldukları için iş bulma konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Bu sebeple CV hazırlarken ekstra özenli olması ve karşı tarafı etkileyecek bir Cv hazırlamaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

CV hazırlarken özellikle olumlu yönlerinizden bahsetmeniz gerekmektedir. İlk sayfada isim, yaşadığınız şehir, telefon numarası, doğum tarihi, e-posta adresi gibi kişisel bilgilerin bulunması gerekmektedir.

CV'de en önemli konulardan biri de eğitim bilgilerinizdir. Bu bölümde hangi okullardan mezun olduğunuzu eğitim seviyenizi, yabancı dil seviyenizi yazmanız gerekmektedir.

Bildiğiniz teknik bilgileri ve bilgisayar ile ilgili bilgileri eklemeniz gerekmektedir.

Yeni mezun olan kişilerin çok fazla iş deneyimi yoktur. Ancak okurken yapmış olduğunuz kısa süreli işler ve stajlar bu bölüme yazılabilir.

Katıldığınız kurs ve seminer bilgilerini de CV'nize eklemeniz gerekmektedir.

Yeni mezunlar acemilikleri sebebi ile ilk başta iş bulmakta güçlük çekebilmektedir. Ancak yetenekleri ve olumlu yönleri ile işverenlerin dikkatlerini çekebilirler.