Okul

Okul

Son dakika okul haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan okul gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan okul haber sayfamızda...

Okul

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 56.827 okul haberi bulunmuştur.
Okul öncesinde 13 bin TL katkı payı
Okul öncesinde 13 bin TL katkı payı Çocuklarını devlet okullarında okul öncesi eğitim kurumlarına kaydettiren veliler, bu yıl dokuz ay için 13 bin TL’ye kadar katkı payı ödeyecek.
6.07.2024 Eğitim
Hakime, liseli stajyerine cinsel saldırıdan dava! Güvenlik kamerası görüntüsü delil oldu
Hakime, liseli stajyerine cinsel saldırıdan dava! Güvenlik kamerası görüntüsü delil oldu Adana'da 4'üncü Çocuk Mahkemesi'nde görev yapan hakim A.E. (36) hakkında, yanında staj yapan Adalet Bölümü öğrencisi liseli B.I. (18) adlı kıza cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, B.I.'nın hakimin odasından panik halde hızla çıkıp yürüdüğü anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü delil olarak yer aldı.
5.07.2024 Gündem
Yılmaz Büyükerşen ve 4 sanığın haksız mal edinme davası başladı
Yılmaz Büyükerşen ve 4 sanığın haksız mal edinme davası başladı Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin vakfına bağlı şirketleri zarara uğrattığı, haksız mal edindiği iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 4 kişinin yargılanmasına başlandı.
5.07.2024 Gündem
Japonya: Çocuğu serviste unutarak ölümüne yol açan anaokulu müdürüne hapis cezası
Japonya: Çocuğu serviste unutarak ölümüne yol açan anaokulu müdürüne hapis cezası Japonya'da serviste saatlerce unutulan anaokulu öğrencisinin sıcaktan ölmesinde 'mesleki ihmalkarlıkla' suçlanan anaokulu müdürü ve öğretmen hapis cezasına çarptırıldı. Hakim Kunii Koşi, çocuğun hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, "Geleceği henüz 3 yıl 11 aylıkken çalındı, acısı akıl almaz" dedi.
5.07.2024 Dünya
LİSE HABERLERİ: LGS LİSE TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR, kaç gün kaldı? MEB e okul giriş LGS lise tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
LİSE HABERLERİ: LGS LİSE TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR, kaç gün kaldı? MEB e okul giriş LGS lise tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri devam ediyor. Haziran ayında açıklanan LGS sonuçlarının ardından öğrenciler lise tercihlerini yapıyor. MEB tarafından alınan okul tercihlerinin ardından sonuçlar açıklanacak ve boş kontenjanların belli olmasıyla birlikte nakil süreci başlayacak. Peki, LGS tercihleri ne zaman bitiyor?
5.07.2024 Bilgi Rehberi
Böcek sokmaları, isilik! Çocuğunuzu yaz tehlikelerinden korumanın etkili yolları
Böcek sokmaları, isilik! Çocuğunuzu yaz tehlikelerinden korumanın etkili yolları Sınavlar ve okul döneminin yerini doyasıya tatile bıraktığı yaz mevsiminde açık havada geçirilen süre ve aktiviteler artarken, bazı yaz tehlikeleri ise çocukları gözetliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Evşen Çetin, çocuklarda yazın en sık karşılaşılan sorunları anlattı, önemli önerilerde bulundu.
4.07.2024 Genel Sağlık
Çifte skandal okulu karıştırdı! Öğrencilerle ilişki yakın arkadaşları yaktı
Çifte skandal okulu karıştırdı! Öğrencilerle ilişki yakın arkadaşları yaktı İki yakın arkadaş, çalıştıkları okulda eğitim gören öğrencilerle yaşadıkları uygunsuz birliktelikler sonrası hapis ve para cezasıyla yüzleşiyor.
4.07.2024 Dünya
Eğitim uzmanı Salim Ünsal: Puan ve yüzdelik dilim üzerinden algı ile tercih yapmak doğru olmayabilir
Eğitim uzmanı Salim Ünsal: Puan ve yüzdelik dilim üzerinden algı ile tercih yapmak doğru olmayabilir Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
4.07.2024 Haberler
LGS tercih süreci! Eğitim uzmanı Salim Ünsal en çok merak edilen soruları yanıtladı
LGS tercih süreci! Eğitim uzmanı Salim Ünsal en çok merak edilen soruları yanıtladı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Ünsal, Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtladı.
4.07.2024 Gündem
2024 LİSE TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLER 📢 MEB İL İL Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanları ve başarı sıralamaları!
2024 LİSE TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLER 📢 MEB İL İL Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanları ve başarı sıralamaları! LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından MEB tarafından tercih kılavuzu da yayımlandı. Aldıkları puanlara göre tercih işlemlerini 17 Temmuz tarihine kadar yapabilecek olan öğrenciler ikamet ettikleri illerdeki Fen Lisesi, Anadolu Lisesi taban puanlarını araştırmaya devam ediyor. Peki 2024 Lise taban puanları ve yüzdelik dilimler açıklandı mı? İşte Liselerin başarı sıralamaları ve yüzdelik dilimler...
3.07.2024 Bilgi Rehberi
Doktor Ender Saraç'ın yargılandığı 'cinsel istismar' davasında karar
Doktor Ender Saraç'ın yargılandığı 'cinsel istismar' davasında karar Doktor Ender Saraç'ın, 2017 ve 2021 yılları arasında Beşiktaş'ta 13 yaşındaki oğluna yönelik "cinsel istismarda" bulunduğu iddiasıyla 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada karar verildi.
3.07.2024 Gündem
Akran zorbalığı Meclis gündeminde
Akran zorbalığı Meclis gündeminde TBMM Dilekçe Komisyonu dün toplandı.
3.07.2024 Gündem
TÜBİTAK FEN LİSESİ Geleceğin yıldızlarını bekliyor
TÜBİTAK FEN LİSESİ Geleceğin yıldızlarını bekliyor Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi için TÜBİTAK’ın bilim ve teknolojideki bilgi ve birikimi ile ortak protokol yaparak hayata geçirdiği “TÜBİTAK Fen Lisesi”, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrencilerini bekliyor.
3.07.2024 Eğitim
Çember Gün Doğmadan oyuncuları kimler? Çember: Gün Doğmadan filmi konusu nedir ve oyuncu kadrosunda kimler var?
Çember Gün Doğmadan oyuncuları kimler? Çember: Gün Doğmadan filmi konusu nedir ve oyuncu kadrosunda kimler var? Çember Gün Doğmadan filmi bu akşam Kanal D ekranlarında izleyicilerle buluşacak. Abdullah Oğuz'un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin yapımcılığını ise Evren Oğuz gerçekleştirdi. Peki Çember Gün Doğmadan oyuncuları kimler ve konusu nedir?
2.07.2024 Bilgi Rehberi
TÜBİTAK Fen Lisesi geleceğin yıldızlarını bekliyor
TÜBİTAK Fen Lisesi geleceğin yıldızlarını bekliyor Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi için TÜBİTAK'ın bilim ve teknolojideki bilgi ve birikimi ile ortak protokol yaparak hayata geçirdiği 'TÜBİTAK Fen Lisesi' 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrencilerini bekliyor.
2.07.2024 Haberler
TÜBİTAK Fen Lisesi geleceğin yıldızlarını bekliyor
TÜBİTAK Fen Lisesi geleceğin yıldızlarını bekliyor Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi için TÜBİTAK'ın bilim ve teknolojideki bilgi ve birikimi ile ortak protokol yaparak hayata geçirdiği 'TÜBİTAK Fen Lisesi' 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrencilerini bekliyor.
2.07.2024 Eğitim
İş makinesinin ezdiği kadın öldü! 2'si engelli 6 çocuğu barakada yaşıyor
İş makinesinin ezdiği kadın öldü! 2'si engelli 6 çocuğu barakada yaşıyor Ataşehir'de bulunan bir geri dönüşüm merkezinde çalışan 6 çocuk annesi Filiz Sercan, iddiaya göre iş yeri sahibinin oğlunun kullandığı iş makinesinin altında kalarak hayatını kaybetti. Annelerinin ölümünün ardından kirayı ödemekte zorlanan 6 çocuk oturdukları evden atılarak barakada yaşamaya başladı. Sercan'ın yakınları operatörün serbest bırakılmasına tepki gösterdi.
2.07.2024 Gündem
LGS sınavında tam puan alan Muhammed, hayalindeki liseye yerleşmek istiyor
LGS sınavında tam puan alan Muhammed, hayalindeki liseye yerleşmek istiyor Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavda tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan alan Muhammed Anıl Çelik, hayalindeki fen lisesinde eğitim görmeyi istiyor.
1.07.2024 Eğitim
MEB'den son dakika okula kayıt duyurusu! Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerin kayıtları tamamlandı
MEB'den son dakika okula kayıt duyurusu! Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerin kayıtları tamamlandı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtlarıla ilgili son dakika açıklaması yapıldı.
1.07.2024 Gündem
2024 LİSE TABAN PUANLARI KONTENJANLARI: EOKUL GİRİŞ LGS Lise yüzdelik dilimleri sorgulama
2024 LİSE TABAN PUANLARI KONTENJANLARI: EOKUL GİRİŞ LGS Lise yüzdelik dilimleri sorgulama Lise taban puanları ve yüzdelik dilim, kontenjan aramaları hız kazandı. Liselere Geçiş Sistemi LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından lise tercih işlemleri başladı. Öğrenciler 17 Temmuz tarihine kadar tercihlerini gerçekleştirecek. LGS lise tercihi yaparken lise taban puanları, yüzdelik dilimleri ve kontenjanları sorgulanıyor. MEB lise yüzdelik dilimleri e okul üzerinden öğreniliyor.
1.07.2024 Bilgi Rehberi
E OKUL LGS TERCİH ROBOTU 2024: Lise tercihleri ne zaman, nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? (MEB LGS tercih kılavuzu)
E OKUL LGS TERCİH ROBOTU 2024: Lise tercihleri ne zaman, nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? (MEB LGS tercih kılavuzu) LGS lise tercihleri başladı. 2024 Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci başladı. MEB tarafından yayınlanan LGS tercih kılavuzuna göre adaylar tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Bu yılki lise kontenjanları ve geçen seneki yüzdelik dilimleri e-okul sistemi üzerinden erişime açıldı. Peki, LGS lise tercihleri nasıl, ne zamana kadar yapılacak? 2024 Lise tercih robotu ekranı.
1.07.2024 Bilgi Rehberi
LGS birincilerinden Göktuğ Ege Kırgıl: Tam puan alacağıma inanıyordum
LGS birincilerinden Göktuğ Ege Kırgıl: Tam puan alacağıma inanıyordum Göktuğ Ege Kırgıl (14), 2 Haziran'da yapılan merkezi Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 puan alma başarısı gösterdi. Kırgıl, “Sınavda 500 puan alacağına inanıyordum” dedi.
30.06.2024 Eğitim
Bu otomobilin ikincisi üretilmedi, dünyada tek
Bu otomobilin ikincisi üretilmedi, dünyada tek Sivas'ta bağlama ve mobilya ustaları tarafından yapılan ahşap arabanın ikincisi üretilmedi. Dünyada tek olan bu araba satılabilirse geliriyle okul yaptırılacak.
30.06.2024 Haberler
‘Çocuğun eğitimi doğumla başlıyor’
‘Çocuğun eğitimi doğumla başlıyor’ Bir çocuğun eğitim hayatının temel basamağı olan ilkokula başlayabilmesi, kurallara uyabilmesi için hazır bulunuşluk düzeyine erişmiş olması gerekiyor.
30.06.2024 Eğitim
En düşük başarı Matematik’te
En düşük başarı Matematik’te LGS sonuçlarına göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil olmak üzere sadece iki testte yüzde 50’nin üzerinde başarı yakalandı. Kuvvetli çeldirici sorulardan oluşan Matematik’te ise yüzde 32,68 ile en düşük başarı elde edildi.
30.06.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Okul ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.