GündemZırhlı araç kazası şehitlerine veda

Zırhlı araç kazası şehitlerine veda

09.09.2024 - 15:58 | Son Güncellenme:

Tunceli'de zırhlı askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada şehit olan Uzman Çavuşlar Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Ömer Eroğlu ile Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Dün, Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Kuşluca ile Bilgeç Köyleri arasında 62 JAA 408 plakalı zırhlı araç henüz tespit edilemeyen bir sebeple şarampole yuvarlandı. Kazada Jandarma Uzman Çavuşlar Mehmet Aykanat ve Orhan Burak Büyükçaylı ile Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş olay yerinde ehit olurken Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu ve Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu yaralandı.

Haberin Devamı

Zırhlı araç kazası şehitlerine veda

Yaralı Eroğlu ve Koyuncu helikopter ile hastaneye aldırılarak tedavi altına alındı. Eroğlu burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Zırhlı araç kazası şehitlerine veda

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 4 askerin naaşı, Elazığ'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.  

ISPARTALI ŞEHİDİN NAAŞI MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'nın cenazesi memleketi Isparta'ya getirildi.

Şehit Büyükçaylı için Süleyman Demirel Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi.

Zırhlı araç kazası şehitlerine veda

Askeri uçakla Isparta'ya getirilen Büyükçaylı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangası tarafından cenaze aracına taşındı.

Haberin Devamı

Törene katılan şehidin annesi Ayşe, babası Osman Sacit ve kız kardeşi Gizem Büyükçaylı gözyaşı döktü.

Dün doğum yapan şehidin eşi Gizem Büyükçaylı Isparta'ya getirilmedi.

Isparta Şehir Hastanesi morguna konulan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra helallik alınması için önce babasının evine, ardından da annesinin yaşadığı eve götürüldü. Şehit Büyükçaylı'nın cenazesi helallik alınmasının ardından da tören için 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'na götürüldü.

Zırhlı araç kazası şehitlerine veda

Cenazeye şehidin annesi Ayşe Büyükçaylı, babası Osman Sacit Büyükçaylı, kız kardeşi Gizem Büyükçaylı, Isparta Valisi Aydın Baruş, AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun ve CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. İl Müftüsü Muharrem Biçer'in ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazı sırasında şehidin annesi Ayşe Büyükçaylı ile kız kardeşi Gizem Büyükçaylı da saf tuttu. Namaz sonrası bir süre tören mangası tarafından omuzlarda taşınan Şehit Büyükçaylı'nın cenazesi daha sonra nakil aracına konularak şehitliğe götürüldü ve toprağa verildi.

Haberin Devamı

Zırhlı araç kazası şehitlerine veda

ŞEHİT KIZILATEŞ  MEMLEKETİ TOKAT'TA

Şehit Kızılateş'in naaşı, Tokat Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. Kızılateş'in Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşlarının omzunda uçaktan indirildi. Şehidin annesi Gülten, babası Tacettin ve ablası Gülsüm Kızılateş, tabuta sarıldı.

Zırhlı araç kazası şehitlerine veda

Karşılamaya şehidin ailesi, yakınları ile Tokat Valisi Abdullah Köklü, AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı toprağa verilmek üzere Erenler Mezarlığı şehitliğine defnedildi. Şehit Kızılateş’in 4 kardeş olduğu, kendisinin de evin tek erkek çocuğu olduğu öğrenildi.

Zırhlı araç kazası şehitlerine veda

ŞEHİDİN EŞİ: "BEN SÖZ VERDİM AĞLAMAYACAĞIM"

Tunceli'de zırhlı askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu memleketi Zonguldak'a gönderilmek üzere Kocaeli'ye getirildi.  

Zırhlı araç kazası şehitlerine veda

 Askeri törenle karşılanan şehit Eroğlu'nun tabutunu gören aile gözyaşlarına boğuldu. Baba, eş ve kardeşleri ayakta durmakta zorlanırken gözyaşlarına da hakim olamadılar. Eşi ise, "Ben söz verdim ağlamayacağım" diyerek şehidin tabutuna sarılarak öptü.

Haberin Devamı

Zırhlı araç kazası şehitlerine veda

Eroğlu'nun naaşı, memleketi Zonguldak'a gönderildi. Şehidin naaşını karşılamaya ailesinin yanı sıra Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Deniz Eğitim ve Öğretim Garnizon Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Mehmet Savaş Eser, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Kenan Kaan Türkkan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Bozkurt, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ile protokol üyeleri katıldı.

Eroğlu'nun 4 yıllık evli olduğu öğrenildi.

OSMANYİYE ŞEHİDİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Uzman Çavuş Mehmet Aykanat (28), gözyaşları arasında memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde toprağa verildi. 

Zırhlı araç kazası şehitlerine veda

Kaza, dün öğleden sonra Ovacık ile Hozat ilçeleri arasındaki Karaoğlan mevkisinde meydana geldi. İl Jandarma Komutanlığı’na ait zırhlı askeri araç, kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Kazada 4 asker şehit düştü. Şehit Uzman Çavuş Mehmet Aykanat'ın acı haberi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin baba evi ve sokağa Türk bayrakları asılırken, komşuları ve yakınları da taziye için eve akın etti.

Haberin Devamı

Zırhlı araç kazası şehitlerine veda

TÖREN DÜZENLENDİ 

Öğleden sonra Şehit Uzman Çavuş Mehmet Aykanat için Kadirli ilçesi Kümbet Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, askeri erkan, Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu, Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar katıldı. Şehit Hanifi Şentürk Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende İl Müftüsü Ali Çakmak cenaze namazını kıldırdı. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı askerlerin omzunda mezarlığa götürüldü. Şehit Mehmet Aykanat, gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Zırhlı araç kazası şehitlerine veda

Yazarlar