GündemYorulan varsa kenara çekilsin

Yorulan varsa kenara çekilsin

15.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “AK Parti’nin en önemli özelliği toplumu doğru analiz etmesi; değişimi, yenilenmeyi, kendini yeni durumlara adapte etmeyi başarmasıdır. Kendini yorulmuş, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz” dedi.

Yorulan varsa kenara çekilsin

Ayşegül Kahvecioğlu / Ankara - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım, koltuğuna yaslanıp rehavete kapılma lüksüne sahip değildir. Heyecanını kaybedenler, millete hizmetin önünde engel olmamalıdır” dedi. AK Parti’nin 23. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle parti genel merkezinde düzenlenen programda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

23. YILIMIZI DEVİRDİK: Bugün mutluyuz, gururluyuz. ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek revan olduğumuz millete hizmet yolunda bugün 23’üncü yılımızı devirdik. 23’üncü yaş günümüz kutlu olsun.

DİP DALGA HAREKETİ OLARAK DOĞDUK: AK Parti, 23 sene önce milletin umudu olarak, bizatihi milletimiz tarafından kuruldu. Her zaman söylüyorum: 14 Ağustos 2001’de biz o güne kadar dalga dalga büyüyen bir gönül hareketinin sadece tabelasını astık. Bir dip dalga hareketi olarak doğan, kurulan, büyüyen AK Parti, kısa sürede milyonların umudu haline dönüştü.

BİZE PES ETMEK YAKIŞMAZ: Türkiye’yi yönetme mesuliyetini devraldığımız andan itibaren milletimize karşı görevlerimizi hakkıyla yerine getirmenin çabasındayız. Problemlerin karmaşıklığı karşısında ürken, çekinen, korkan değil; tam tersine ne kadar büyük olursa olsun meselelerin üzerine cesaretle giden ve çözüme odaklanan bir anlayışla hareket ediyoruz. ‘Bize yorulmak, pes etmek yakışmaz’ diyoruz. Yol boyunca nice badireler atlattık; bizi hizmetten, çalışmaktan, üretmekten alıkoymak isteyen nice sinsi senaryolarla muhatap olduk. Önce Allah’ın yardımı, sonra aziz milletimizin duası ve desteği sayesinde oyunları bozarak, kirli senaryoları parçalayıp atarak bugünlere geldik. Türkiye’yi nereden alıp nereye getirdiğimizi milletimiz çok iyi biliyor.

Haberin Devamı

HER KARDEŞİMİN EMEĞİ VAR: Türkiye’yi rekordan rekora koşturduk ama bir gün bile olsun ‘bitti’, ‘yeterli’ demedik. Bu aziz millet için ter dökmek ibadettir. Türkiye’nin 23 yıllık bu eşsiz başarı hikâyesinde sadece şahsımın değil; AK Parti çatısı altında görev almış her bir kardeşimin emeği vardır. Hepimiz birer demokrasi neferi olarak milletimizin emanetine sahip çıktık. Milletimizin başını önüne eğdirmedik ve mahcup etmedik. İnşallah bundan sonra da milletimize mahcup olmayacağız. Tarih, bu başarılara öncülük eden AK Parti’yi, bu kadroyu mutlaka hayırla yâd edecektir.

DOĞRU OKUMAYA ÇALIŞIYORUZ: Sadece ekonomiyle ilgili beklentilerde değil, hak ve özgürlükler alanında, kültürde, iş hayatında, kamusal alanda, özellikle gençlerimizin kendilerini tanımladığı alt kimliklerde de ciddi bir değişim yaşanıyor. Bunu görüyor ve doğru biçimde okumaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

VİTRİN YENİLEMESİ DEĞİL KAPSAMLI DEĞİŞİM: AK Parti’nin en önemli özelliği toplumu doğru analiz etmesi; değişimi, yenilenmeyi, kendini yeni durumlara adapte etmeyi başarmasıdır. Bu anlayışla özeleştirimizi samimiyetle yapıyor; nerede eksiğimiz varsa, komplekse kapılmadan üzerine cesaretle gidiyoruz. Önümüzdeki aylarda başlatacağımız Büyük Kongre sürecimizi sadece bir ‘vitrin yenilenmesi’ olarak değil, milletimizin beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz.

MİLLETİN DE ÜMMETİN DE UMUDUYUZ: İki hususun altını çizmek durumundayım: Kendini yorulmuş, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. İkincisi, hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım, koltuğuna yaslanıp rehavete kapılma lüksüne sahip değildir. Heyecanını kaybedenler, millete hizmetin önünde engel olmamalıdır. Şunu unutmayın: Biz bu aziz milletin de aziz ümmetin de umuduyuz.

Haberin Devamı

‘AK Parti’ye nice yıllar diliyorum’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “AK Parti’nin 23. Kuruluş Yıl Dönümü Programı”na ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Paylaşımında programa ilişkin görsellere de yer veren Emine Erdoğan, “AK Parti’nin yeni yaşının heyecanını ve gururunu, Türkiye’nin dört bir köşesindeki yol arkadaşlarımızla paylaşmak büyük bir mutluluk. Ülkemiz ve milletimiz için daha iyi bir gelecek inşa etme kararlılığımızın sembolü olan AK Parti’ye nice yıllar diliyorum” dedi.

‘Kimse bize ayak bağı olamaz’

GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ: Milletin ve ümmetin umudunu heder edenlere hoşgörü göstermeyiz, gözünün yaşına da bakmayız. Yenilenerek, güçlenerek, tazelenerek ilerlerken, kimsenin bize ayak bağı olmasına müsaade etmeyiz. Her bir arkadaşımız işine odaklanacak ve ‘bu millete daha fazla nasıl hizmet ederim’ sorusunu her an kendisine soracak. Bürokrasimiz gayretle, heyecanla, hem performansı hem kaliteyi artırarak çalışmayı sürdürecek.

Haberin Devamı

AYNI GEMİDEYİZ: Milli çıkarlarımızı koruma ve savunma noktasında hep beraber kararlılık göstermemiz gerekiyor. Şunu unutmayalım; hepimiz aynı gemideyiz. Gemideki delikleri büyütmenin, hatta siyasi ihtirasların esiri olarak yeni delikler açmanın kimseye faydası dokunmaz. Biz, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak uzlaşmacı, yapıcı ve diyaloğa açık tavrımızı sürdüreceğiz.

HER KESİMİ RAHATLATACAĞIZ: Ekonomide sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Kurmaylarımız çalışmalarını sıkı bir disiplinle sürdürüyor. Enflasyonda düşüş başladı. Kısa süre içinde, dar gelirlimiz ve emeklilerimiz başta olmak üzere her kesimi rahatlatacak seviyelere ulaşacağız.

TERÖR MESAJI: Bitme noktasına gelen terörün dirilmesine, Suriye’nin kuzeyinde bir oldu-bittiye göz yummayacağız.

‘BMGK yapısı kökten değiştirilmeli’

Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Afrika açıklamalarına destek vererek “Sayın Genel Sekreter, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin günümüz şartlarıyla uyumlu ve adil bir şekilde bir reforma tabi tutulması hakkındaki görüşlerinizi samimiyetle ve yüksek sesle ifade etmeniz, dünyanın yeniden adil bir sisteme sahip olması açısından oldukça kıymetlidir” mesajını paylaştı. Tüm Afrika’nın adil sisteme katkı sunabilmesine fırsat verilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Daha fazla masum kanı dökülmeden, küresel barış ve güvenliği temin etme görevini yerine getirmekten uzak olan BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının kökten değiştirilmesi gerekmektedir. İnsanlığın bizden beklentisi budur. Biz, bu beklentilerin bir karşılığı olarak ‘Dünya 5’ten büyüktür’ demeyi, ‘Daha adil bir dünya mümkün’ anlayışıyla hareket etmeyi sürdüreceğiz.”

Yorulan varsa kenara çekilsin

2 milletvekili 13 başkan katıldı

Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti’ye katılan iki milletvekili ve 13 belediye başkanına rozetlerini taktı. İYİ Parti’den istifa ederek bağımsız kalan iki vekilin katılımıyla AK Parti’nin TBMM’deki milletvekili sayısı 266’ya yükseldi. AK Parti’ye katılan isimler şöyle:

■ İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekilleri Seyithan İzsiz ve Ahmet Ersagun Yücel.

■ Adana Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal (Bağımsız)

■ Adana Feke Belediye Başkanı Cömert Özen (YRP)

■ Elazığ Arıcak Bükardı Beldesi Belediye Başkanı Ali Açmaz (Bağımsız)

■ Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar (YRP)

■ Erzurum Horosan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir (İYİ Parti)

■ Erzurum Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu (YRP)

■ Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu (Bağımsız)

■ Muş Bulanık Yoncalı Belde Belediye Başkanı Fehim Kaya (YRP)

■ Muş Yeşilova Belde Belediye Başkanı Ömer Faruk Yenilmez (YRP)

■ Ordu Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit (YRP)

■ Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Refahattin Şencan (YRP)

■ Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit (DEM Parti’den istifa etmişti)

■ Uşak Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı. (Bağımsız)

Yorulan varsa kenara çekilsin

‘Yeniden yuvamdayım’

Kutlama programının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul Milletvekili İzsiz, “Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine bugün yuvam olan, evim olan AK Parti’de tekrardan bulunmanın huzurunu ve de mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Yorulan varsa kenara çekilsin

‘Geleceğin adı AK Parti’

■ AK Parti Genel Merkezi yerleşkesinin yeni binasında yapılan programa Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldi. Erdoğan’ın konuşmasını yapacağı sahnenin her iki tarafına “Umut, icraat, gelecek 23 yıldır” yazılı barkovizyon kuruldu. Ana teması “Umudun, Geleceğin ve İcraatın Adı AK Parti” olan programda, ilk olarak 23. Yıl kısa filmi izletildi. 

■ Tasarruf tedbirleri kapsamında bu yıl milletvekilleri, il-ilçe başkanları ve belediye başkanları Ankara’da Genel Merkez’deki programa gelmek yerine kendi illerindeki programlara katıldı. Genel Merkez’deki programın katılımcı sayısının sınırlı tutulmasına rağmen salonda bazı davetlilerin ayakta kaldığı görüldü.

■ Kabine üyeleri, AK Parti MYK-MKYK ve kurucu üyelerinin katıldığı programda, eski TBMM başkanları Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, İsmail Kahraman, Binali Yıldırım, Mustafa Şentop da hazır bulundu.