GündemYÖK, ‘Hayali Üniversite’yi 1 yıl önce ihbar etmiş

YÖK, ‘Hayali Üniversite’yi 1 yıl önce ihbar etmiş

14.07.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Sırbistan, Arnavutluk ve Karadağ’da faaliyet gösterdiği; 168 ülkeden 4 bin öğrenciye uzaktan eğitim verdiği iddia edilen Yeni Pazar Üniversitesi’nin aslında hiç olmadığı, verdiği diplomaların sahte olduğu, rektörünün de lise mezunu olduğu ortaya çıktı.

YÖK, ‘Hayali Üniversite’yi 1 yıl önce ihbar etmiş

 EĞİTİM SERVİSİ - “Hayali üniversite”ye kayıt için 2-4 bin euro arası ücret ödeyen öğrencilerin bir kısmı üniversiteyi CİMER’e şikâyet ederken mağdurların bir kısmı da İstanbul Anadolu Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

TBMM’ye de taşınan konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) da açıklama geldi. “Yurt dışında, kendi imkanlarıyla yükseköğretim görmek isteyen adayların Kurulumuzun iznine veya bilgisine ihtiyaçları yoktur” denilen açıklamada adayların, mezun olduktan sonra herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için YÖK’ün Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın internet sayfasından diploması tanınan üniversiteleri kontrol edip kaydolmalarını önerildi.

YÖK’ün, dolandırıcı kişi ve kurumların faaliyetlerinin engellenmesi ve cezalandırılmaları için yetkili makamlara suç duyurusunda da bulunduğu kaydedilen açıklamada “Haberlerde ‘Yeni Pazar Üniversitesi’ olarak yer alan suistimallere ilişkin 17.08.2023’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç ihbarında bulunulmuştur” denildi.

Haberin Devamı

Milliyet, 19 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanan “Yurt dışı hayaliyle dolandırılmayın” başlıklı haberle, konuyu gündeme taşımıştı.