Gündem AYT tamamlandı! Son oturum YDT 15.45'te başlayacak

AYT tamamlandı! Son oturum YDT 15.45'te başlayacak

09.06.2024 - 14:13 | Son Güncellenme:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince 81 il ve Lefkoşa'da düzenlenen ve 2 milyon 19 bin 709 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) tamamlandı.

AYT tamamlandı Son oturum YDT 15.45te başlayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15'te başladı. Beyoğlu'nda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'nde sınava girecek olan adaylar yakınlarıyla okula geldi. Görevliler tarafından evrakları kontrol edilen öğrenciler, üst araması yapıldıktan sonra sınava girecekleri salonlara yönlendirildi. Kapının kapanmasına saniyeler kala koşarak sınava gelen öğrenciler, vatandaşların alkışları eşliğinde içeri girdi. Saat 10.00 itibarıyla kapılar kapandı. Aileler de bahçede çocuklarını beklemeye başladı. Öğrencilerin 160 soruya yanıt verdiği AYT saat 13.15'te sona erdi.

Haberin Devamı
İlginizi Çekebilir

ÖĞRENCİLER İÇERİDE VELİLER DIŞARIDA TER DÖKTÜ

Fatih'teki Uzun Yusuf Ortaokulu'nda da kapıların kapanmasıyla velilerin bekleyişi başladı. Bazıları gölgede otururken bazıları da çocukları için Kuran-ı Kerim okudu.Ailelerin, yaklaşık 3 saat sürecek sınav için okulların bulunduğu sokak ve çevresindeki bekleyişleri sürerken, bazı veliler kamp sandalyelerinde oturarak zaman geçirdi.

"GÜZEL ŞEYLER UMUT EDİYORUZ"

Bağcılar'daki Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde çocuklarını bekleyen veliler heyecanlıydı. Veli Filiz Çeşdal, "Çok heyecanlıyız, oğlum güzel hazırlandı, 12. sınıftan bu yıl yeni mezun oldu. Güzel şeyler umut ediyoruz, o hazırlandı çok çalıştı çok emek verdi, biz de dualarımızla destek olmaya çalışıyoruz anne baba olarak" dedi. Okul önünde kamp sandalyesine oturarak bekleyen Tolga Bal ise, "Dünden hazırlıklıyız, hepimiz heyecanlıyız. Sonuçlar herkese hayırlı olsun, Türkiye'nin yeni geleceği için önümüzdeki yıllarda hedefleri olan çocuklar bugün kendi gelecekleri için çok önemli bir sınavdalar. Aileler bahçelere alınmıyor, okul çevresinden ayrılmak da istemiyorlar manevi olarak burada olmak istiyorlar destek için. Dün TYT bugün AYT sınavına girdi, 12. sınıf öğrencisi, bakalım sonuçları göreceğiz, hayırlı olsun herkes için" dedi.

AYT tamamlandı Son oturum YDT 15.45te başlayacak

Haberin Devamı

"MATEMATİK'TE ZORLANDIM"

Sınavdan çıkan adaylar, okul önlerinde bekleyen yakınlarıyla biraraya geldi. Üç saat boyunca devam eden sınavda, öğrenciler 160 soruya yanıt verdi. Gaziosmanpaşa’da bulunan Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi önündeki aileler çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi. Sınavdan çıkan Eren Erdoğmuş, "Eşit ağırlık ve sözel bölümlerini çözdüm. Güzel bir sınav geçirdim, matematikte biraz zorlandım her öğrencinin korkulu rüyası. Çok çalışmadım, matematikle alakalı bir çalışmam olmuş edebiyatla ilgili olmadı. Bence dünkü sınav zor değildi ama bugünkü matematik açısından zor, diğer branşlar açısından zor olduğunu düşünmüyorum. Çok rahat girdim sınava" dedi.

AYT tamamlandı Son oturum YDT 15.45te başlayacak

"NE ÇOK ZOR NE ÇOK KOLAYDI"

Gaziosmanpaşa'daki Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sınava giren öğrencilerden Fatma Gül Kaynar, "Genelden değil de ayrıntılardan sorular gelmişti. Zoruluk seviyesi ne çok zor ne çok kolaydı, ortalama bir sınavdı. Bence çalışabilen birinin rahatça yapabileceği bir sınavdı. Gerçekten şu an rahatladım. Bakalım hayırlısı olsun, ben o kağıdı verdikten sonra hiçbir stres kalmadı üzerimde, tabi sonuçlar açıklanana kadar." dedi. Muhammet Taha Avcı ise, "Sınav güzel geçti, çalışabilen için iyi bir sınavdı. Ben Eşit Ağırlık'tan girdim ama BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu) okumak istiyorum. Stres hala var, girdiğimde de şu anda da var. Eve gidip uyuyacağım, yapacak birşey yok" şeklinde konuştu.