24.12.2022 - 08:11 | Son Güncellenme:
Gökhan Karakaş - Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi Makineleri ve İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Movers Denizcilik’e ait Liberya bandıralı MV Dema M isimli yük gemisiyle ilk işine çıkan 26 yaşındaki Yiğit Acar’ın 7 Eylül’de Kızıldeniz’de kaybolduğu bilgisi alınmıştı. Denizcilik şirketi, olayın fark edilmesinin ardından tüm uluslararası kurallar yerine getirilerek 93.5 saat aynı rotada arama yapıldığını ama Yiğit Acar’a ulaşılamadığını belirtmişti.
Aradan geçen 108 günün ardından oğluyla ilgili hiçbir ize ulaşamadıklarını belirten gözü yaşlı anne Arzu Acar, yaşadıklarını Milliyet’e anlattı.
Oğlunun mesleğini çok sevdiğini ve isteyerek gemiye gittiğini belirten Arzu Acar şunları söyledi:
“5 Eylül günü Mısır’a vardığını ve akşam gemiye katılacağı bilgisini vedi. Son konuşmamız buydu. 8 Eylül’de kaybolduğu bilgisi verildi. Kamarasında olmadığını, nöbetine gitmediğini söylediler. Son gören arkadaşı makine dairesine beraber gittiklerini ve herşeyin normal olduğunu söyledi. İş kazası geçirmediği söylendi. Gemideki 22 kişi görmemişse bu çocuk buhar olup uçtu mu? Daha ilk görevi, ilk gemisiydi. Yaşam sevinci doluydu.”
‘Sadece oğlumu istiyorum’
Yiğit’i Giresun’dan İstanbul’a gönderdiklerini ve özveriyle okuttuklarını belirten Arzu Acar şöyle devam etti: “Bana ‘Anne merak etme birkaç yıl denizde olacağım’ derdi. Babasıyla onu gururla denize yolladık. Ama artık her şeyden şüpheleniyoruz. Gemiden düşmesinin imkansız olduğunu öğrendik, atlamış olması imkansız çünkü hayatta pek çok planı vardı. daha ikinci gününde neden bunu yapsın. belki görmemesi gereken bir şeyler gördü. Büyük ve modern bir gemi olmasına rağmen kamera kaydının olmaması şaşırtıcı. Bana her şeyi anlatan ve hayatı seven bir çocuktu. Güzel haberlerini bekliyoruz. Konuyla ilgili bilgisi olan vicdan sahibi olanların bana ulaşmasını istiyorum, sadece oğlumu istiyorum.”
Acar, “Yiğit gittiğinden beri odamız kapalı. Doyamadık ona. Kendi hazırladığım bavulu da geri gelmedi, eşyaları başka bir bavulla geldi. Anlayamadığımız, bilmediğimiz ama bilmemiz gerekenlere ulaşmak istiyoruz” dedi.