GündemYerlikaya: Oldukça açık

Yerlikaya: Oldukça açık

11.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, önceki gün yapılan Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yerlikaya: Oldukça açık

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Narin cinayetiyle ilgili gelişmelerin sorulması üzerine Yerlikaya, “Şu anda bu konuda 4 savcı kollukla beraber bu işi yürütüyor. Hep beraber ne olacağını göreceğiz. Savcılara verilen ifadeler doğrultusunda neler ortaya çıkarsa süreç devam eder. Detayı Çok hızlı bir şekilde bu olayın aydınlatılacağını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

’Utanacağımız tablo’

Yerlikaya, sosyal medya hesabından Narin’in cansız bedeninin bulunduğunu kamuoyuna duyurmak için yaptığı paylaşımda aileye başsağlığı dilemediği hatırlatılınca da şunları söyledi: “Oldukça açık yani daha fazla bir şey demeye gerek yok. Yani herkesin okuduğu zaman, anladığı, hissettiği bir durum. Tekrar anlatmaya gerek var mı? İnşallah bir daha insanlığımızdan utanacağımız tablo ile karşı karşıya gelmeyiz. Son sözü artık hakimler söyleyecek, savcılar söyleyecek. Biz tespit edilen suçu aydınlatıp suçluyu götürüp adalete teslim ediyoruz. Benim görevim bu. İçişleri Bakanlığının görevi, suçu önlemek ama önleyemiyorsa suç işlendiyse yakalayıp adalete teslim etmek. Konu tamamen adliyenin.”

Haberin Devamı

Paylaşımların %38’i bot hesaplardan

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 21 Ağustos 2024 ile 9 Eylül 2024 tarihleri arasında Narin ile ilgili sosyal medya platformu X üzerinden 15 ayrı etikette 4 milyon 761 bin 420 tweet atıldığını belirtti. Bu paylaşımlarda bulunan 1 milyon 302 bin 209 hesabın yüzde 38,3’ünün, yani 498 bin 713’ünün bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğunun tespit edildiğine dikkat çeken Yerlikaya, “Bu içeriklerin yüzde 76’sının ise provokatif amaçlı ve olumsuz olduğu belirlendi” dedi.

 

 

Yazarlar