GündemYenidoğan çetesinden savcıya ölüm tehdidi! 100 bin dolar teklif etmiş

Yenidoğan çetesinden savcıya ölüm tehdidi! 100 bin dolar teklif etmiş

15.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yenidoğan bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına yönelik soruşturmayı yürüten savcı Y.E.’yi makamında ölümle tehdit eden şüphelilerden 5’i tutuklandı. İtirafçı olan tetikçi, savcıyı silahla vurması karşılığında kendisine 100 bin dolar teklif edildiğini söyledi.

Yenidoğan çetesinden savcıya ölüm tehdidi 100 bin dolar teklif etmiş

İstanbul, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Y.E.’nin tehdit edilmesine ilişkin soruşturma başlattı. Olayla ilgili gözaltına alınan 11 kişiden 8’i dün Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkeme şüphelilerden 5’ini tutuklarken, 3’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Kırmızı ışıkta suikast

Şüphelilerden tetikçinin itirafçı olarak beyanda bulunduğu öğrenildi. Şüphelinin, ifadesinde “Zanlılardan M.K.Z.’nin savcıyı vurması karşılığında kendisine 100 bin dolar teklif ettiğini, savcıyı aracıyla ışıklarda durduğu anda vurup öldüreceğini söylediği” belirtildi. İtirafçının, M.K.Z.’nin saldırıda kullanmak üzere sürücü ve motosiklet de ayarlayacağını söylediği öğrenildi. Savcının kişisel ve ailevi bilgileri, tehdit edilmeden 3 gün önce sistemden sorgulandı. M.K.Z.’nin savcının yanından çıktıktan sonra tetikçi ile görüşmeye gittiği, Avcılar’da otoparkta silah temin ettiği ortaya çıktı. Haksız kazanç elde ettikleri belirlenen doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında 45 yıldan 273 yıla kadar hapis cezaları isteniyor.