GündemYeni vazife kabul ediyoruz

Yeni vazife kabul ediyoruz

15.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teslim olan Teğmen Çelebi adliye girişinde “Masumiyetimize güveniyoruz sadece. Bunu yeni görev kabul ediyoruz” diye konuştu...

Yeni vazife kabul ediyoruz

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak hakkında yakalama emri çıkarılan Sikorsky helikopter pilotu Teğmen Mehmet Ali Çelebi dün teslim oldu. Teğmen Mehmet Ali Çelebi (29), Ergenekon soruşturması kapsamında 18 Eylül 2008’de gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 2. Ergenekon iddianamesinde Ergenekon adına Hizbut Tahrir örgütüne sızdığı ve Kara Harp Okulu içinde “hücre” oluşturarak Kemal Aydın ve Neriman Aydın isimli sanıklarla irtibatlı olarak Ergenekon adına faaliyet yürüttüğü iddia edilmişti. Mahkeme sürecinde birlikte gözaltına alındığı ve daha önce Hizbut Tahrir üyeliğinden hakkında işlem yapılan bir başka sanığın telefon rehberinin “sehven” Teğmen Çelebi’nin telefonuna yüklendiği ortaya çıkmıştı. Bu durum bilirkişi raporlarıyla tespit edilmişti. Teğmen Çelebi, 33 ay tutuklu kaldıktan sonra 20 Mayıs 2011’de “suç vasfının değişme ihtimali, delil durumu ve tutuklu kaldığı süre” dikkate alınarak tahliye edilmişti.

Adliyeye valiziyle geldi
Adliyeye valiziyle gelen Çelebi, “Masumiyetimize güveniyoruz sadece. Bunun mutlaka adaletle sonuçlanacağına eminiz. Bunu yeni görev olarak kabul ediyoruz. Hakikat er veya geç zafere ulaşacaktır. Bizim ödediğimiz bu bedeller milletimiz için uyanış vesilesi olacaktır”“ dedi. Çelebi, daha sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce açılan ara duruşmaya katıldı. Duruşmada, yakalama emri yüzüne okunan Çelebi, verilen ceza miktarı ile adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutuklandı.