GündemYeni sistemlere ateş serbest

Yeni sistemlere ateş serbest

12.10.2024 - 06:59 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvetleri’nin (TSK) ateş gücünün sergilendiği Ateş Serbest Faaliyeti’nde, envantere 2024 yılında alınan 16 silah sistemi tanıtıldı. Bu sistemlerden 11 ile de ilk kez atış yapıldı.

AYDIN HASAN / Ankara - Ateş Serbest 2024 Faaliyeti’nin seçkin gözlemci günü, önceki gün Polatlı Acıkır mevkiindeki General Nahit Şenoğul Tatbikat Alanı’nda icra edildi. Bu kapsamda piyade silahları, keskin nişancı silahları, güdümlü-güdümsüz tanksavar silahları, tanklar, hava savunma silahları, piyade havanları, topçu silah ve sistemleri, T-129 ATAK ve Cougar helikopterleri, F-16 savaş uçakları, AKINCI Taarruzi İHA gibi silah ve sistemlerle atışlar gerçekleştirildi. Kara Havacılık Komutanlığı para motor uçuş faaliyeti, ilk defa bu faaliyette icra edildi. 

Haberin Devamı

Yeni sistemlere ateş serbest

KAMYONET ÜSTÜ CİRİT

Bu yıl faaliyette, geçen yıldan farklı olarak savunma sanayii firmalarınca geliştirilen ve modernize edilerek TSK’nın envanterine 2024’te giren silah ve sistemlerden 16 adedi de sergilendi. Bunlardan 11’i ile atış icra edildi. Yeni Nesil Fırtına Obüsü, ilk defa bu faaliyette atış yaptı. Yıllardır helikopterlerde kullanılan Cirit füzesinin, özel operasyonlar için bir arazi aracına yerleştirilmesi dikkat çekti.

Yeni sistemlere ateş serbest

TANKLAR, İNSANSIZ ARAÇLAR, SAVUNMA SİSTEMLERİ

Envanterdeki bazı silah ve sistemler, arazideki sergi ile subay, astsubay ve askeri öğrencilere tanıtıldı. Sergilenen araç ve silahlardan bazıları şöyle: Modernize edilmiş Yeni Nesil T-155 Kundağı Motorlu Fırtına Obüsü, Ateş Destek Otomasyon Projesi (ADOP) Araçları, Topçu Silah Tespit Radarı, OMTAS Modern Tanksavar Füze Sistemi, SARP Kuleli Vuran Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, Nefer Kuleli Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA), Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı, 7.62mm’lik Minigun Makineli Tüfek takılı Cougar helikopteri, Serhat Havan Tespit Radarı, SUNGUR hava savunma sistemi, İHTAR mini/mikro insansız hava aracı savunma sistemi, TOGAN GÖZCÜ otonom döner kanatlı İHA sistemi, KOMODO ve AKROP insansız kara araçları.