GündemYavaş: Fitneye izin vermeyiz

Yavaş: Fitneye izin vermeyiz

26.02.2025 - 07:02 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın annesi Gönül Özdağ’ı Ankara’daki evinde ziyaretlerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yavaş: Fitneye izin vermeyiz

“Diploma” soruşturmasına ilişkin soru üzerine İmamoğlu, “:u yalanı, iftirayı defalarca yazan çizen ve gündeme taşıyan insanlarla ilgili en üst seviyede dava sürecini başlatacağım. Üniversiteden de çok arkadaşlarım var, ben üniversitedeki arkadaşlarımı çağırsam miting yaparım. Ama adamın birisi tavla oynayacak adam bulamaz” dedi. Lütfü Savaş’ın suç duyurusuyla ilgili soruya ise İmamoğlu, “Makul seviyede hukukumuza, aile münasabeti kurduğumuz insanların bugünkü tutum ve tavırlarına dönemsel ruhsal anlamda sorgulanması gereken bir saha olarak bakıyorum. Aile ve o kurduğumuz ve içinde eşlerimiz, insanların olduğu bir diyalog ve ilişki zemininden ötürü ne kendisini ne açtığı davayı muhatap kabul etmediğim gibi onunla ilgili hiçbir soruya da cevap vermeyeceğim” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

“Ön seçim” konusundaki soruyu yanıtlayan Yavaş ise “Ön seçim yapılacak. Biz de kendisine başarılar diliyoruz. Ama ben katılmayacağımı söylemiştim. Bundan sonraki süreci hep beraber götüreceğiz. Asla ve asla partide bölünmüşlük, ayrılık veya bu tür fitnelere hiçbir zaman meydan vermeyeceğiz. İnşallah güzel günler hepimizi bekliyor. Bakalım ne olacak” ifadelerini kullandı.