Gündem“Yargıtay beni katil etti“

“Yargıtay beni katil etti“

19.07.2010 - 16:16 | Son Güncellenme:

Katil şüphelisi mahkeme çıkarılırken bağırdı

“Yargıtay beni katil etti“

KOCAMUSTAFAPAŞA’da ev tapusu yüzünden kardeşi, yengesi ve yeğenini öldüren Bünyamin Ateş, adliyeye götürülürken, “Yargıtay ve hukuk mahkemeleri beni katil etti” diye bağırdı.

Yediemirler Çeşmesi Sokak üzerinde dün gece meydana gelen olayda 3 çocuk babası Bünyamin Ateş, tartışığı kardeşi Sertif Ateş, yengesi Gülşen Ateş ile 10 yaşındaki yeğeni Kardelen Ateş’i tabancayla vurarak öldürmüştü. Saldırı sırasında otomobili park etmeye çalışan Sertif Ateş'in oğlu Demirkan Ateş ise olaydan yara almadan kurtulmuştu. Saldırgan Bünyamin Ateş olaydan sonra polise teslim olmuştu.

Cinayet Büro Amirliği'ne getirilerek sorguya alınan Bünyamin Ateş, polisteki ifadesinde suçunu itiraf etti. Enver Ateş isimli kardeşlerinin 11 Şubat 2005 tarihinde Osmanbey’de intihar ettiğini anlatan Bünyamin Ateş “Enver tekstil işi yapıyordu. İşleri bozulunca evin tapusunu başkasına sattı. Ben de o tapuyu gidip sattığı kişiden geri satın aldım. Tapu bana geçince zaten aramız bozuk olan kardeşim Sertif Ateş’in evi tahliye etmesi için dava açtım. Mahkeme beni haklı bularak Sertif Ateş’in evi boşaltmasına karar verdi. Ancak karar Yargıtay'da benim alehime bozuldu. Bu nedenle aramız daha da bozuldu.” Olay günü ev meselesi yüzünden tartışma çıktığını söyleyen Bünyamin Ateş, “İlk önce yengemle kavga ettim. Bana hakaretler edince korkutmak için silahımı gösterdim. Ancak bu onu çok öfkenlendirdi, ateş etmeye cesaretim olmadığını söyleyerek üzerime yürüdü. Bende kendimi kaybedip ateş etmeye başladım. Önce yengemi, daha sonra kardeşimi ve kızını vurdum. Kendime geldiğimde her şey bitmişti” dedi.

Poliste işlemleri tamamlanan Bünyamin Ateş, Fatih Adliyesi'ne sevk edildi. Bünyamin Ateş mahkemeye giderken “Bu cinayetten Yargıtay ve hukuk mahkemeleri sorumludur. Onların verdiği kararlar yüzünden katil oldum” diye bağırdı.