Gündem'Vatanımızı kem gözlerden koruyacağız'

'Vatanımızı kem gözlerden koruyacağız'

05.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’e tepki gösterdiği konuşmasında savunma sanayii alanındaki gelişmeleri hatırlatarak “Tüm bunları da savaş heveslisi olduğumuz için değil, vatanımızı ve vatandaşlarımızı kem gözlerden layıkıyla korumak için yapıyoruz” dedi.

Vatanımızı kem gözlerden koruyacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST’te konuştu. Çukurova Havalimanı açıldığında Şakirpaşa ile ilgili yoğun bir algı çalışması yürütüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı, şunları söyledi: “Akla, vicdana, siyasi ahlaka sığmayan bir sürü iddiayı gündeme taşıdılar. Peki ne oldu? İddialarının hiçbir geçerliliğinin olmadığı bugün bir kez daha ortaya çıktı. Şakirpaşa kapandı mı? Şakirpaşa açık mı? Buyurun biz de bugün Şakirpaşa’ya indik. Ve şimdi Şakirpaşa’da bir TEKNOFEST fuarını şu anda gümbür gümbür buradan dünyaya haykırıyoruz. Milli teknoloji hamlemizin simgesi olan TEKNOFEST sadece bir başlangıç. İnşallah burayı tarihine, misyonuna ve önemine uygun şekilde çok etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Vatanımızı kem gözlerden koruyacağız

İsrail’e tepki

Bölgede son yılların en sancılı günlerinin yaşandığına işaret ederek, uluslararası hukukun tamamen rafa kaldırıldığını söyleyen Erdoğan, “Bölgede ateşkese, barışa ve huzura her yaklaşıldığında, İsrail hükümeti bu süreci dinamitleyecek bir provokasyona imza atıyor. Ateşi tüm bölgeye yaymak, coğrafyamızı kana ve gözyaşına boğmak için her yola başvuruyorlar” diye konuştu.

‘Sen kim oluyorsun?’

İsrail’in, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’i “istenmeyen kişi” ilan etmesine ilişkin de Erdoğan, şunları söyledi: “Utanmadan, sıkılmadan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres’e, özellikle kalkıyor ‘Birleşmiş Milletler’e gelemez’ diye meydan okuyor. Şu hale bak, şimdi 196 ülke, herhalde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne sahip çıkacaktır. Sen kim oluyorsun da burada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne yönelik, Birleşmiş Milletler’e gelemeyeceğine dair ferman gönderiyorsun?”

Haberin Devamı

‘Asıl niyetleri belli’

“Kundaktaki bebekleri dahi öldürmekten zevk alan bir cinnet haliyle karşı karşıyayız” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm bu gerçeklere rağmen ne yazık ki Batılı güçler, bu katliam şebekesine silah, mühimmat, istihbarat ve diplomatik destek vermeyi sürdürüyor. Kimse kusura bakmasın ama dökülen her damla kana bombaları atanlar kadar o bombaları temin edenler de aynı derece ortaktır. Bölgemizde sadece Gazze, Batı Şeria ve Lübnan ile sınırlı kalmayacak sinsi bir plan uygulamaya konulmuştur. Bu planın nihai hedefinin neresi olduğunu görmek ve anlamak için kahin olmaya gerek yoktur.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz hepimiz arz-ı mevudun ne olduğunu gayet iyi biliriz. Vadedilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliriz. 30 kilometre mesafede adeta Türkiye’ye meydan okuma yarışına giriyorlar. İsrail yönetimi yaptığı her açıklamayla, paylaştığı her haritayla asıl niyetlerini ortaya koyuyor” dedi.

Zalimler karşısında insanlık cephesini güçlendirmenin gayretinde olduklarını bildiren Erdoğan, “Savunma sanayi alanında dışa bağımlılığımızı en aza indirmeye çalışıyor, yerli ve milli üretimi çok güçlü biçimde destekliyoruz. Devlet destekli siber saldırılara ve dijital terör eylemlerine karşı mukavemetimizi sürekli güçlendiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin sulh u sükunun tarafında olduğunu belirten Erdoğan, “Tüm bunları da savaş heveslisi olduğumuz için değil, vatanımızı ve vatandaşlarımızı kem gözlerden layıkıyla korumak için yapıyoruz. Bölgemizin içinde bulunduğu cinnet hali karşısında bugüne kadar olduğu gibi yine mazlumların yanında, adaletin safında yer alacağız” ifadesini kullandı.

Vatanımızı kem gözlerden koruyacağız

‘İftihar ediyorum’

“Coğrafyamızın yeni bir Sykes-Picot taksimiyle tekrar lime lime edilmesine göz yummayacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hedefleri yakalamada en büyük güç kaynağının gençler olduğunu söyledi. “Yerli ve milli olsun” diyerek çırpınan gençler oldukça vatanın daima güvende olacağını dile getiren Erdoğan, “Size güveniyor, inanıyor ve hepinizle iftihar ediyorum” dedi.

‘Bize ürün vermeyenlere ihracat yapar hale geldik’

Konuşmasında “Bugün hepimizi gururlandıran TEKNOFEST’e ulaşmak, buradaki ileri teknoloji ürünlerini yapmak asla kolay değildi” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Bilhassa son 22 yılda elde ettiğimiz hiçbir kazanım, bize altın tepside sunulmadı. Zorluklarla karşılaştık, engellerle buluştuk, sabotajlara maruz bırakıldık. İçeriden ve dışarıdan ihanetlere uğradık. Neyi başardıysak, bileğimizin gücüyle başardık. Yüreğimizi, gerektiğinde canımızı ortaya koyarak başardık. Dün bize parasıyla, savunma sanayi teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik” dedi.

Haberin Devamı

‘TEKNOFEST bir gençlik destanı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiinde milli üretimin payını yüzde 80’lere çıkardıklarını belirterek “İnsansız hava araçlarında dünyanın ilk üç ülkesi arasındayız” bilgisini verdi. Yeni, büyük ve güçlü Türkiye’yi yansıtan en önemli tablonun bu sene 10’uncusu düzenlenen TEKNOFEST olduğunu söyleyen Erdoğan, “TEKNOFEST, bir gençlik destanıdır, bir teknoloji devrimidir” diye konuştu.

Yazarlar