GündemTUSAŞ şehitlerine veda! Gözyaşlarıyla uğurlandılar

TUSAŞ şehitlerine veda! Gözyaşlarıyla uğurlandılar

25.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit olanlar dün Ankara’da gerçekleştirilen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

TUSAŞ şehitlerine veda Gözyaşlarıyla uğurlandılar

Saldırıda şehit düşen Kalite Kontrol Görevlisi Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü Ekici, Teknisyen Hüseyin Canbaz için Karşıyaka Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Ahmet Efendi Camii’sindeki cenaze törenine şehitlerin yakınları, mesai arkadaşlarının yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.

Haberin Devamı

TUSAŞ şehitlerine veda Gözyaşlarıyla uğurlandılar

Şehitlerden TUSAŞ Kalite Kontrol Görevlisi Cengiz Coşkun’un (49) da evli ve bir çocuk babası olduğu, altı yaşındaki çocuğunun bir hafta önce sünnet ettirildiği öğrenildi.

‘VATAN NÖBETİNDEYDİLER’

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cenaze namazı öncesinde, “Savunmada çalışarak hem proje yapmak hem de projeleri üretime dönüştürmek için nöbet başındaydılar. Onlar da nöbet tutan askerlerimizle aynı konumdaydı” dedi. Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehitler, Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

TUSAŞ şehitlerine veda Gözyaşlarıyla uğurlandılar

‘EKMEĞİN  DERDİNDE, GARİBAN BİR İNSANDI’

Teröristlerin şehit ettiği taksi şoförü Murat Arslan (44) için dün Kahramankazan’da cenaze töreni düzen-lendi. Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bazı bakanlar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Arslan’ın naaşı, Kahramankazan Şehitliği’nde topra-ğa verildi.

Haberin Devamı

Murat Arslan’ın kuzeni Mehmet Çavuş “Ekmeğin derdinde, gariban bir insandı. 20’li yaşlarda iki oğlu, 15 yaşında da bir kızı vardı” dedi.

TUSAŞ şehitlerine veda Gözyaşlarıyla uğurlandılar

ŞEHİT MÜHENDİS EKİCİ GÖKBEY’DE GÖREV YAPMIŞ

Saldırıda Makine Mühendisi Zahide Güçlü Ekici (36), eşi Yalçın Ekici’nin evlilik yıl dönümleri nedeniyle kendisine gönderdiği çiçeği almak için nizamiyeye gittiği sırada şehit olmuştu. Ekici’nin, TUSAŞ’ta geliştirilen GÖKBEY genel maksat helikopterinin imalatında aktif olarak görev aldığı öğrenildi. Ekici’nin şu an sekiz yaşında olan kızının 2021’de lösemiye yakalandığı, o süreçte Ekici’nin kızıyla ilgilenirken kanser hastalarına yardımcı olduğu öğrenildi.

TUSAŞ şehitlerine veda Gözyaşlarıyla uğurlandılar

Ekici’nin bir iş arkadaşı, “Lider mühendis olarak görev yapıyordu. Dün (önceki gün) bize evlilik yıl dönümü olduğunu söyledi. Çok güzel giyinmişti. ‘Eşi çiçek yolladı’ diye haber gelince, hepimizden su siparişi aldı. Kızı 2021’de kansere yakalandı. Ama iyileşmişti. O süreçte yarım gün geliyordu. Kanserli çocuklara yardımcı oluyordu. Beş dakika geç gitseydi böyle olmayacaktı belki de. Çok başarılı ve güçlü bir kadındı” dedi.

Haberin Devamı

TUSAŞ şehitlerine veda Gözyaşlarıyla uğurlandılar

Pınar Erdoğan, iki kızıyla birlikte şehit eşi Atakan Şahin Erdoğan’ın tabutunu öperek veda etti.

 

‘AĞLAMAYIN, BABANIZ ŞEHİT OLDU’

Şehit Güvenlik Görevlisi Atakan Şahin Erdoğan (42) için Sincan ilçesindeki Cimşit Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katıldı. Şehidin eşi Pınar Erdoğan ve kızları Duru ve Deren ile tabutu ve şehit Erdoğan’ın fotoğrafını öptü. Pınar Erdoğan, tabutun başında kızlarını “Ağlamayın, babanız şehit oldu” diyerek teskin etmeye çalıştı.

‘Şehit olmak istiyordu’

Pınar Erdoğan eşinin mesai arkadaşlarının hayatını kurtarmak için şehit olduğunu söyleyerek, “Şehit olmak istiyordu. ‘Ankara’da şehit olamazsın Atakan, şansını kaybettin’ derdim. Ankara’da şehit oldu. Benim eşim kahraman” ifadelerini kullandı. 

TUSAŞ şehitlerine veda Gözyaşlarıyla uğurlandılar

CANBAZ’IN BABASI: NASIL KIYDILAR OĞLUMA

TUSAŞ’ta teknisyen olarak görev yapan Hasan Hüseyin Canbaz (28), vardiya değişimi nedeniyle işten çıkıp yerleşke içindeki lojmana giderken nizamiye önünde şehit oldu. Canbaz’ın ağabeyi Ali Canbaz’ın da aynı tesiste mühendis olarak çalıştığı öğrenildi. Şehit Canbaz’ın babası Veli Canbaz, “Söyleyecek kelime bulamıyorum alçaklara. Ben oğluma bir tokat vurmadım, elimi kaldırmadım. Nasıl kıydılar benim oğluma. Üç yıldır çalışıyor benim oğlum orada. Nasıl kıydılar yavrularıma ve arkadaşlarına” diye konuştu. Şehit Canbaz’ın arkadaşı Kubilay Sinar da “Yeni evliydi, iki yıl olmadı bile” ifadelerini kullandı.