Gündem Türkiye-Özbekistan arasında tarihi gün! Mirziyoyev'e devlet nişanı verildi

Türkiye-Özbekistan arasında tarihi gün! Mirziyoyev'e devlet nişanı verildi

06.06.2024 - 20:38 | Son Güncellenme:

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e Devlet Nişanı tevcih edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Devlet Nişanı Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Türkiye-Özbekistan arasında tarihi gün Mirziyoyeve devlet nişanı verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e Devlet Nişanı tevcih etti. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özbekistan, kardeşim Mirziyoyev'in 2016 yılında cumhurbaşkanı olarak seçilmesinden itibaren, bölgesinde barış ve istikrarın kaynağı haline geldi. Sayın Cumhurbaşkanı bizim de gönülden desteklediğimiz yeni Özbekistan üçüncü Rönesans projeleri ve uyguladığı ekonomik reformlarla Özbekistan'ın kalkınmasını temin etti. Şevket kardeşimin tarihiyle büyük kültürüyle, büyük halkıyla büyük bir devlet olan Özbekistan'ı tekrar şaha kaldırdığını memnuniyetle görüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye-Özbekistan arasında tarihi gün Mirziyoyeve devlet nişanı verildi

Özbekistan'ın her alanda elde ettiği başarılardan Türkiye olarak, Türk kardeşleri olarak gurur duyduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sene Türkiye-Özbekistan diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 32'nci yılını idrak ediyoruz. Kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine çıkardığımız münasebetlerimizi inşallah daha da ileri taşıyacağız. Aziz kardeşim, ilişkilerimizin bugünkü mükemmel seviyesine ulaşmasının önünü açan müstesna liderliğinizle, aramızdaki dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine yönelik samimi bir irade sergilediniz. Türkiye'nin ve Türk milletinin kara gün dostu olduğunuzu 6 Şubat depremleri başta olmak üzere son yıllarda karşılaştığımız her hadisede gösterdiniz. İşte tüm bu nedenlerle Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek nişanı olan devlet nişanımızı size tevcih etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye-Özbekistan arasında tarihi gün Mirziyoyeve devlet nişanı verildi

Mirziyoyev'in devlet nişanını, ülkeler arasındaki sarsılmaz kardeşliğin güçlü bir nişanesi olarak göreceğine ve taşıyacağına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim kardeşliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin diyorum. Zatı devletlerinin ve kardeş Özbek halkının mutluluk ve refahı için en iyi dileklerimi sunuyorum" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye-Özbekistan arasında tarihi gün Mirziyoyeve devlet nişanı verildi

'TÜRKİYE ŞEREFLİ İKİNCİ YÜZYILINA HIZLI ADIMLARLA GİRİYOR

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ise kardeş olarak gördüğünü belirttiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkıyla birlikte olmaktan son derece bahtiyar olduğunu söyledi. Mirziyoyev, "Bugün devletlerimiz arasındaki ilişkilerde tarihi bir gün. Bugün aziz kardeşim ile kapsamlı stratejik ortaklığımızın geliştirilmesine karar verdik. Bu unutulmaz anlarda Türkiye'nin en yüksek nişanı olan Devlet Nişanı'nı almaktan büyük onur duyuyorum. Bu yüce nişan kardeş halklarımız arasındaki yeni bir aşamanın sembolüdür. Türkiye, kendisinin şerefli ikinci yüzyılına hızlı adımlarla giriyor. Değerli dostlar inancım tam, yüce atalarımızın mirasından güç alan halklarımız bundan sonra hep beraber hareket edecektir. Kardeşim Erdoğan ile çok yönlü ilişkilerimizi hızla geliştirmek çabamızdır. Bana bu nişanı veren kardeş Türk halkına, aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha teşekkür ederim. Her zaman altını çizerek söylüyorum. Türkiye, Özbekistan için en yakın kardeş ülkedir. Recep Tayyip Erdoğan ise ata yurdunun en büyük dostudur" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye-Özbekistan arasında tarihi gün Mirziyoyeve devlet nişanı verildi

TÜRK MUTFAĞI SERGİSİNE ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve eşi Ziroat Mirziyoyeva, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen "Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı" sergisini ziyaret etti. Erdoğan ve Mirziyoyev, sergi alanında horon ekibini izledi.

Türkiye-Özbekistan arasında tarihi gün Mirziyoyeve devlet nişanı verildi