GündemTürkiye Ermenileri Patriği'nden Olimpiyat Oyunları Komitesi'ne LGBT tepkisi

Türkiye Ermenileri Patriği'nden Olimpiyat Oyunları Komitesi'ne LGBT tepkisi

29.07.2024 - 20:34 | Son Güncellenme:

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak II, Fransa'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nın açılışında sergilenen oyunla ilgili Olimpiyat Komitesi'ne tepki gösterdi. Patrik Sahak II, "Bir Hristiyan önder olarak Olimpiyat Oyunlarının açılışında sergilenen Hristiyan inancını aşağılamaya yönelik performansı kınadığımı belirtmek isterim. İnancımızın en kutsal anı olan Rabbimiz İsa Mesih'in Son Akşam Yemeği'yle alay etmeyi hedefleyen çirkin mizansen dünya Hristiyanlarını derinden yaralamıştır" dedi.

Türkiye Ermenileri Patriğinden Olimpiyat Oyunları Komitesine LGBT tepkisi

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak II, Fransa'da yapılan Olimpiyat Oyunları'nın açılışında sergilenen Hz. İsa'nın Son Akşam Yemeği mizansenine tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Sahak II., "Bir Hristiyan önder olarak Olimpiyat Oyunlarının açılışında sergilenen Hristiyan inancını aşağılamaya yönelik performansı kınadığımı belirtmek isterim. İnancımızın en kutsal anı olan Rabbimiz İsa Mesih’in Son Akşam Yemeği’yle alay etmeyi hedefleyen çirkin mizansen dünya Hristiyanlarını derinden yaralamıştır. Uluslararası bir spor etkinliği olan Olimpiyat oyunları, toplumlar arasında uyum ve barışı artırmayı amaçlamalıyken, bir küçük azınlığa iki milyarı aşkın üyesi olan bir dini aşağılamanın ve hakaretler yağdırmanın aracına dönüşmüştür. Bu yönde gereken hassasiyeti göstermeyen Olimpiyat yetkililerini şahsım ve Kilisem adına kınıyorum" dedi.

Haberin Devamı

PATRİK SAHAK II'DEN LGBT TEPKİSİ

Olimpiyat Oyunları'nın gölgelendiğini vurgulayan Sahak II açıklamasında, "LGBT toplumu kendilerine ve haklarına yöneltilen en küçük bir eleştiriye bile tahammül göstermezken, başkalarının görüş ve inançlarına en hoyrat biçimde saldırma ve hakaret etme hakkını kendilerinde buluyorlar. Bu kabul edilemez saygısızca tavır en nihayetinde en çok kendi davalarına zarar verecektir. Umuyorum ki bundan sonra en azından kapanış seremonisinde benzer aşırılıklara ve taşkınlıklara izin vermezsiniz. Bu skandalla, henüz başlamadan gölgelenen Olimpiyat Oyunlarındaki pürüzlerin giderilerek gerçek amacına hizmet edeceğini ummak istiyorum" ifadelerini kullandı.