Gündem Tosun ve Güngör için 15 yıla kadar hapis istemi

Tosun ve Güngör için 15 yıla kadar hapis istemi

07.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen eski Yargıtay Üyesi Yılmaz Tosun ile Danıştay Üyesi Mesut Güngör’ün yargılandığı davada, sanıklar hakkında 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arasında hapis cezası istendi.

Tosun ve Güngör için  15 yıla kadar hapis istemi

Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde, görülen duruşmalarda, esas hakkında mütalaalar okundu. Mütalaada Tosun’un, aynı sabit telefonlardan, FETÖ üyeliğinden yargılanan bazı eski yüksek yargı üyelerinin arandığının tespit edildiği bildirildi. Bu şekilde sanığın örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğu, sıkı bir disiplinle, örgütün stratejisi, yapılanması, faaliyetleri ve amacına uygun hareket ettiği ve “terör örgütü üyesi” olma suçunu işlediği sonucuna varıldığı ifade edildi. Sanığın örgüt üyesi olma suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen mütalaada, cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak belirlenmesi talep edildi. Tosun’un duruşması 10 Nisan’a bırakıldı.

Haberin Devamı

Duruşma 10 Nisan’da

Eski Danıştay üyesi Mesut Güngör’ün yargılandığı davada okunan esas hakkında mütalaada ise, sanığın, FETÖ’nün önem verdiği dershanelere ilişkin davaların görüldüğü, Güngör’ün de üye olduğu Danıştay 8. Ceza Daire’de örgüt menfaati çerçevesinde gayret gösterdiğine dikkati çekildi.

Sanıkların alt sınırdan uzaklaşılarak 7’şer yıl 6 aydan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Tosun’un duruşması 10 Nisan’a bırakıldı. Güngör’ün de tutuksuz yargılanmasının devamına karar verilerek duruşması 29 Nisan’a bırakıldı.