Gündem‘Topyekun Türkiye düşmanlığı yapılıyor’

‘Topyekun Türkiye düşmanlığı yapılıyor’

14.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi’ndeki törende “Türkiye’de ırkçılık adı altında çok açık bir Türk düşmanlığı, Müslüman düşmanlığı, topyekun Türkiye düşmanlığı yapılmaktadır. Allah’ın izniyle gençlerimizin bu tuzağa düşmesine fırsat vermeyeceğiz” dedi.

‘Topyekun Türkiye düşmanlığı yapılıyor’

İSTANBUL AA  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe Küçükyalı’da yapımı tamamlanan “Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları Açılış Töreni”nde konuştu. Açılış töreninde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, “Bugün şahsen ayrı bir heyecan içindeyim. Projesinden temel atmasına kadar, yapım sürecinin her aşamasını bizzat takip ettiğim Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ni açmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Marmara Üniversitesi’nin benim hayatımda çok müstesna bir yeri var. Bundan 43 yıl önce 1981’da şimdiki ismiyle üniversitemizin iktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun oldum. 60’ı aşkın fahri doktor unvanlarından en anlamlısını 2013 yılında üniversitemden aldım” dedi. 

Haberin Devamı

‘Gurur duyuyorum’ 

Açılış töreniyle tüm çabaların adeta taçlandırılmış olduğunu belirten Erdoğan, “Türkiye’nin en köklü, yükseköğrenim kurumlarından biri olan Marmara Üniversitesi’nin öğrencisi ve mezunu olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. 12 Eylül döneminde üniversitenin askeri kışla olarak kullanıldığına değinen Erdoğan, “Külliyenin bu iki etabında altyapı ve çevre düzenlemeleriyle birlikte Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri, Atatürk Eğitim Fakültesi, Finansal Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ayrıca hangarlar, yemekhane, öğrenci merkezi, ısı ve trafo merkezleriyle diğer müştemilat yer alıyor. 12 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz muhteşem külliyemiz ile Türkiye’nin eğitim ve bilim alanındaki hedeflerimize biraz daha yaklaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

‘Fırsat vermeyeceğiz’ 

14-28 Mayıs seçimlerinde karşısındaki adayın 3-5 oy uğruna ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının adeta bayraktarlığını üstlendiğini dile getiren Erdoğan, “Bırakın sosyal demokrasiyi, temel insani değerlerle bile bağdaşması mümkün olmayan faşizan bir dil kullandı. Muhalefet adayının nefret siyaseti karşısında yanındaki yöresindekiler arasında bir vicdan sahibi de çıkıp tek bir cümle kuramadı. İki hafta boyunca köpürtülen nefret siyasetini sessizce seyrettiler. Ülkemizin bin bir emekle inşa ettiği yumuşak gücüne zarar veren bu ırkçı nefretin, masum olmadığı açıktır. Türkiye’de ırkçılık adı altında çok açık bir Türk düşmanlığı, Müslüman düşmanlığı, topyekun Türkiye düşmanlığı yapılmaktadır. Allah’ın izniyle gençlerimizin bu tuzağa düşmesine fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu. 

‘Gezinin maliyeti 1.4 milyar dolar’ 

Birkaç tane ağacın taşınması bahane edilerek başlatılan Gezi olaylarına değinen Erdoğan, “Türkiye’ye doğrudan maliyeti, 1.4 milyar dolardır. Dolaylı etkilerini de hesaba dahil ettiğimizde bu rakam ürkütücü seviyelere ulaşıyor. Tarih bilen, ekonomi bilen, küresel siyaseti doğru okuyabilen herkes Gezi olaylarının birilerinin gençlerin heyecanına verilemeyecek kadar çok katmanlı bir senaryonun parçası olduğunu anlayacaktır. Kimse kusura bakmasın ama biz, bu gerçeklere gözlerimizi kapatamayız. Milleti ve milli iradeyi hedef alan bir kalkışmayı meşru bir demokratik eylem olarak göremeyiz. Gezi olaylarıyla ilgili tarih hükmünü vermiş, millet hükmünü vermiştir. Hepsinden öte bağımsız Türk mahkemeleri hükmünü vermiştir” dedi. 

Haberin Devamı

‘Büyük bir aşkla kesiyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin ülkeye, millete, üniversiteye hayırlı olmasını dileyerek üniversite yönetimine, hocalarına ve öğrencilerine de başarı temenni etti. İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş’un dua ettirmesinin ardından Erdoğan, “Kurdelemizi büyük bir aşkla, şevkle kesiyoruz” diyerek kesti.