Gündem Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı tanksavar silahı çıktı

Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı tanksavar silahı çıktı

25.05.2022 - 14:50 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe- Kilit Operasyonu kapsamında tespit edilen mağaralarda çeşitli çapta silah ve mühimmatın yanı sıra İsveç yapımı tanksavar silahı AT-4 de ele geçirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; teröristlerin 5 askeri şehit ettiği hain saldırı sonrasında Pençe- Kilit bölgesindeki operasyonlar zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen artarak devam ediyor.

Haberin Devamı

Sıkıştırıldıkları mağarada ‘teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık veren bir grup teröristi etkisiz hale getiren komandolar, bölgede başka mağaraları da tespit etti.

Alınan güvenlik önlemlerinin ardından teröristlerin tek tek inlerine giren Mehmetçik, mağaralarda teröristlerin saldırılarda kullandıkları çok sayıda mühimmat, silah araç-gereç ele geçirdi.

Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı tanksavar silahı çıktı

Öte yandan mağaralarda televizyonlar, uydu alıcıları, ısıtıcılar, jeneratörler, yaşam malzemeleri de bulundu. Odalara bölünen mağaralardan birinin çok katlı olduğu, merdivenle alt katlara erişimin sağlandığı, bu mağaranın örgütün sözde yöneticileri tarafından kullanıldığının değerlendirildiği belirtildi. Mağaralarda çeşitli çapta silah ve mühimmat ele geçirilirken bunların arasında İsveç yapımı AT-4 tanksavarlar da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı tanksavar silahı çıktı

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ KAPILAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay’ın cenazesi, öğle namazına müteakip Hatay'ın İskenderun ilçesi Nihal Atakaş Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Hatay Valisi Rahmi Doğan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Sabahat Özgürsoy Çelik, ailesi ve vatandaşlar katıldı. Bekar olduğu belirtilen şehit Kapılay’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından İskenderun Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenazede güçlükle ayakta duran annesi Sevinç Kapılay, babası Erkan Kapılay ve kardeşi Berkan Kapılay, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Vatandaşlar da tekbir getirip, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı. İzzet NAZLI / İSKENDERUN (Hatay)

Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı tanksavar silahı çıktı

ŞEHİT ASKER TEKERELİ MALATYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'deki törenin ardından hava yoluyla memleketi Malatya'ya getirilen şehit Celal Tekedereli için Şehir Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Törene; şehidin babası Cevat, annesi Aynur Tekedereli ve kardeşlerinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Vali Hulusi Şahin, 2'nci Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, askeri, mülki erkan ve çok sayıda kişi katıldı. Şehidin yakınları, törende güçlükle ayakta durabildi. İl Müftüsü Veysel Işıldar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına taşındı. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganlarıyla taşınan Celal Tekedereli'nin cenazesi, şehitlikte toprağa verildi. Taha AYHAN/ MALATYA, (DHA)

Haberin Devamı

İZMİR ŞEHİDİNİNİ EVİNİN ÖNÜNDE HELALLİK ALINDI

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın (24) cenazesi, ailesinin İzmir'deki yaşadığı evin önüne getirildi. Alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Kütahya'nın Simav ilçesine götürüldü.

Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı tanksavar silahı çıktı

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın naaşı, ailesinin yaşadığı İzmir'e getirildi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından cenaze, helallik alınmak üzere şehidin ailesinin yaşadığı Bornova ilçesi Rafet Paşa Mahallesi'ne getirildi. Şehidin cenazesini evin önünde mahalle sakinleri ve yakınları alkışlarla karşıladı.

Haberin Devamı

Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı tanksavar silahı çıktı

Kur'an-ı Kerim okunmasını ardında şehidin annesi Nazire Cankaya (47), tabuta sarılarak ağladı. . Şehidi babası Niyazi Cankaya (48), kardeşi Oğuzhan Cankaya (21) ve nişanlısı Esra Doğru da gözyaşı döktü. Helallik alınmasından sonra şehit Uzman Çavuş Cankaya'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Kütahya'nın Simav ilçesi Yeniköy köyüne götürüldü. Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)-

ŞEHİT PİYADE TEĞMEN GÜLER'İN CENAZESİ MEMLEKETİ ANTALYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Pençe-Kilit Harekatı'nda, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler'in cenaze namazı, ikindi vakti Akdeniz Üniversitesi Camii'nde kılındı. Cenazeye Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Antalya milletvekilleri AK Parti'li Atay Uslu, CHP'li Aydın Özer ve Rafet Zeybek, MHP'li Abdurrahman Başkan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP'nin il başkanları, ilçe belediye başkanları, Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, askeri erkan ve çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı tanksavar silahı çıktı

Şehit Güler'in babası Mesut Güler, annesi Berrin Güler, kız kardeşi Merve Güler ve yakınlarını cenazede protokol üyeleri ve yakınları teskin etmeye çalıştı. Aslen Şanlıurfalı olan şehidin yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Cenaze namazı sırasında şehit ablası olduğunu belirten bir kadın tabuta sarılarak, “Şehit ablasıyım kurban olurum size, 5 ana kuzusu" diye ağladı.

Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Milli Savunma, Dışişleri, İçişleri ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanları ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda çelenk gönderildi.

Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı tanksavar silahı çıktı

Namazın ardından 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde Şehit Güler'in tabutu omuzlarda cenaze aracına kadar taşındı. Askeri bandonun da eşlik ettiği tören sonunda şehit Güler'in cenazesi, Uncalı Şehitliği'nde defnedildi. (DHA)

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ DOĞAN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan'ın (24) cenazesi, memleketi Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı tanksavar silahı çıktı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan'ın cenazesi, bu sabah Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Berçinçatak Mahallesi'ne getirildi. Şehidin cenazesi ailesinin evine götürülerek helallik alındı, daha sonra Berçinçatak Mahallesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara Valisi Vasip Şahin, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım katıldı.

Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı tanksavar silahı çıktı

Törende şehidin annesi Şerife, babası Eyüp Doğan ve nişanlısı Dilara Erensayım ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Berçinçatak Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Doğan'ın 3 ay önce nişanlandığı ve seneye evlenmeyi planladığı belirtildi. / Kaan ULU-Muhammet BAYRAM/KIZILCAHAMAM (Ankara), (DHA)

 

Teröristlerin kullandığı mağaradan İsveç yapımı tanksavar silahı çıktı

ŞEHİTLER AYNI KAREDE

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 5 askerin birlikte çektirdiği fotoğraf ortaya çıktı.

Şehit askerlerin 5'inin aynı karede yer aldığı fotoğraf yürekleri burktu. Fotoğrafta soldan sağa Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay ve Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya yer alıyor.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANLARINI YERDE BIRAKMADIK, BIRAKMAYACAĞIZ"

Hain saldırının gerçekleştiği bölgedeki operasyonların bölgedeki olumsuz hava şartlarına rağmen devam ettiğini belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Komandolarımız bir grup teröristi mağarada sıkıştırdı. Mehmetçiğin 'teslim ol' çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu mağaraya yönelik operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu operasyonla birlikte Pençe Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti. Şehitlerimizin kanlarını, yakınlarının gözyaşlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Akar, olumsuz ve zor arazi ve hava koşullarına rağmen yürütülen harekata kara ve hava ateş destek vasıtaları, İHA ve SİHA’larla yoğun destek sağlandığını da belirtti.

"KİLİDİ KAPATACAĞIZ, ÇOK YAKLAŞTIK"

Pençe Kilit Operasyonu'nun planlandığı şekilde sürdürüldüğüne vurgulayan Akar, "Pençe serisi harekatlarımız devam ediyor. Bu bir zincir, zincirin son halkası da Pençe Kilit Operasyonu. Bu operasyonu da başarıyla tamamlayarak hem kilidi kapatacak hem de hudutlarımızın tam olarak kontrolünü sağlamış olacağız. Buna çok yaklaştık" diye konuştu.

Mehmetçiğin terörle mücadelede geldiği noktanın çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Akar, "Büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla gerçekleştirdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanmasına az bir zaman kaldı. Terör örgütünün sözde ele başları dahil büyük bir panik içindeler. Örgütte çöküş alametleri var. Bunlar istihbarat raporları, terörist ifadelerinde de ortaya çıkıyor. Biz artan bir şiddet ve tempoda taarruzi ruhla operasyonlarımızı sürdürecek, asil milletimizi başına 40 yıldır musallat olan terör belasından kurtaracağız" dedi.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek hedefinin teröristler olduğunu vurgulayarak, "Kürtler ve Türkler kardeştir. Yüzyıllarca ekmeğimizi, suyumuzu paylaştık. Bunun en açık kanıtı şehitlikler. Bütün şehitliklerde Türkler-Kürtler-Araplar birlikte yatıyor. Teröristlerin arkasında kim olursa olsun terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.