31.05.2017 - 10:51 | Son Güncellenme:
TEOG sınavına giren yüz binlerce öğrenci aldıkları sonucu e-Okul Veli Bilgilendirme sistemine okul numaraları ve T.C. kimlik numaraları ile girerek öğrenebilirler. Sınava bu yıl giren öğrenci sayısının 1 milyon 185 bin 328 olduğu belirtildi. TEOG 2. dönem sınavının sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencilerin merakları da giderilmiş oldu. Bakanlık tarafından sınav ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak 26 ve 27 Nisan tarihlerinde yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavları ile birlikte 20 ve 21 Mayıs tarihlerinde yapılan TEOG mazeret sınavlarının değerlendirme işlemlerinin tamamlanarak sınav sonuçlarının e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden duyuruldu.
TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!
TEOG SONUÇLARI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
TEOG SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?
TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyenler e-Okul sistemine giriş yapmalıdır. Sisteme okul numarası, öğrenci T.C. kimlik numarası ve ekranda yazan güvenlik kodu ilgili yerlere yazılarak erişim sağlanır. Veliler, öğrencilerinin TEOG sonucu dışında öğrencinin genel başarı durumunu kontrol edebilir ve devamsızlık bilgisinin güncel halini görüntüleyebilir.
TEOG SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?
Öğrencilerin TEOG sınavı sorularına, cevaplarına ve sonuçlarına yapacakları itiraz işlemi için belirli bir süre bulunuyor. Sınav sorularının ve cevap anahtarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanmasının ardından en geç 5 iş günü içerisinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında yer alan sınav itiraz bölüm kullanılarak itiraz işlemi yapılabilir. Elektronik ortamda sınav için yapılacak olan itiraz işlemlerinin incelenebilmesi için, itiraz edenlerin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden birisine ‘’Kurumsal Tahsilat Programı’’ aracılığıyla itiraz ücreti olarak 20 TL yatırması gereklidir.
YIL SONU BAŞARI PUANI HESAPLAMASI
Öğrencilerin tüm derslerden almış oldukları puanların aritmetik ortalamaları, o derslere ait olan haftalık ders saati sayıları ile çarpılıp ağırlıklı yıl sonu başarı puanı hesaplanır. Hesaplanan bu puanların toplamı o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünerek de yıl sonu başarı puanı hesaplaması yapılır. Puanlama işlemi 100 tam puan üzerinden yapılır. Ortak sınav puanları da 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanlarının hesaplanmasında kullanılmaktadır.
AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI HESAPLAMASI
Gerçekleştirilen ortak sınavlar çerçevesinde, sınavı yapılan derslerden öğrencilerin aldıkları puanlar kendi ağırlık kat sayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamı sonucunda elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünür ve ağırlıklandırılmış sınav puanı hesaplanmış olur. Puanlama işlemi 700 tam puan üzerinden yapılır.
YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANIN HESAPLAMASI
Öğrencilerin 6. sınıf, 7. sınıf ve 8’inci sınıfa ait olan yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam sayı ikiye bölünür ve yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama işlemi 500 tam puan üzerinden yapılır.