GündemTel şehriye çorbası nasıl yapılır?

Tel şehriye çorbası nasıl yapılır?

29.04.2018 - 18:40 | Son Güncellenme:

Tel şehriye çorbası az malzemeyle yapacağınız, pratik ama aynı zamanda lezzetli ve besleyici özelliği olan çorbalardan biridir. Size yapması çok kolay, içinizi ısıtacak, domatesli ve terbiyeli olmak üzere iki farklı tel şehriye çorbası tarifi veriyoruz. İşte malzemeler.

Tel şehriye çorbası nasıl yapılır

Domatesli Tel Şehriye Çorbası

Haberin Devamı

Malzemeler:

  • 3-4 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tavuk bulyon
  • Tuz, pulbiber, nane, isteğe bağlı diğer baharatlar
  • Sıcak su

Yapılışı:

Öncelikle orta boy bir tencerede tereyağını eritelim. Daha sonra unu ekleyip kavuralım. Tavuk bulyonu ilave edip iyice eritelim. Ardından salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip biraz daha kavuralım. Çorbamız; sıvı, akışkan bir kıvam alana kadar azar azar sıcak su ilave edelim. Tuz ve baharatları ekleyip kaynatalım. Çorba kaynamaya başladıktan sonra tel şehriyeleri ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte 5 dk kadar pişirelim. 10 dk dinlendikten sonra domatesli tel şehriye çorbamız servise hazır.

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası

Malzemeler:

  • 1 adet tavuk but
  • 3-4 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 litre tavuk suyu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon
  • Tuz, karabiber, isteğe bağlı diğer baharatlar

Süslemek için:

  • maydanoz

Yapılışı:

Tavuk suyunu tencereye alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra tel şehriyeleri ilave edelim. Şehriyelerin pişmesini beklerken (yaklaşık 4-5 dk) çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Derince bir kâseye aldığımız yoğurdun içine 1 yumurta sarısını ekleyelim. Damak tadınıza göre üzerine yarım veya bir limonu sıkalım ve karıştıralım. Hazırladığımız terbiyeyi tencereye ilave ederken dikkat edilmesi gereken bir püf nokta var. Terbiyenin içindeki yoğurdun kesilip topaklanmaması için kaynayan tavuk suyundan azar azar terbiyeye ilave edelim ve aradaki ısı farkını azaltalım. Daha sonra ısınmış terbiyeyi tencereye ilave edip bir yandan kepçeyle karıştırmaya devam edelim. Bir taşım daha kaynattıktan sonra içine ufak ufak parçaladığımız tavukları ekleyelim. İşte çorbamız hazır. Dilerseniz üzerini kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.