GündemTekvando sporunun Türkçe anlamı nedir? 12 Mayıs kopya sorusu

Tekvando sporunun Türkçe anlamı nedir? 12 Mayıs kopya sorusu

12.05.2019 - 19:41 | Son Güncellenme:

Yurdumuzun dört bir yanından binlerce vatandaşımızın büyük bir heyecanla oynadığı bilgi yarışmasının bu akşam oynanacak yarışmasında kopya sorusu ülke tarihimizin en önemli eserlerinden biri ile ilgili oldu. İşte 12 Mayıs kopya sorusu ve cevabı...

Tekvando sporunun Türkçe anlamı nedir 12 Mayıs kopya sorusu

Yurdumuzun dört bir yanından binlerce vatandaşımızın büyük bir heyecanla oynadığı bilgi yarışmasının bu akşam oynanacak yarışmasında kopya sorusu ülke tarihimizin en önemli eserlerinden biri ile ilgili oldu. İşte12 Mayıs kopya sorusu ve cevabı...

SORU

Tekvando sporunun Türkçe anlamı nedir?

CEVAP

El ve Ayak Yolu

TEKVANDO

Haberin Devamı

Tekvando, çıplak el ve ayakla yapılan, Kore kökenli bir uzak doğu savunma sanatı ve sporudur. Yaklaşık 600'lü yıllarda ortaya çıkan ve birbirinden ayrı iki sistem olan "Ayak Sistemi" ile "Yumruk metotu" zamanla bir araya getirilerek Taekwondo ortaya çıkmıştır. Taekwondo kelimesi, Korece Tae, Kwon ve Do kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur. Tae, "tekme" veya "ayakla yapılan vuruş"; kwon, "yumruk" veya "elle yapılan vuruş"; do ise, "iyilik, doğruluk, fazilete giden yol" anlamına gelmektedir.

Taekwondo'da tecrübe ve ustalığı belirtmek üzere, diğer pek çok uzak doğu kökenli savaş sanatında olduğu gibi elbisenin üzerine bağlanan kuşaklar kullanılır. Bu kuşaklar sırayla, beyaz, sarı, yeşil, mavi, kırmızı, siyah renklerdedir. Siyah kuşak en üst seviyedir. Fakat siyah kuşağın da dereceleri bulunmaktadır. Bunlara "Dan" adı verilir ve 1'den 9'a kadardır. Yaşı 15'ten küçük olan sporcular Dan seviyesine ulaştıkları takdirde "Poom Dan" olarak adlandırılırlar.

Haberin Devamı

"Kyurogi", "Poomsae" ve "Kyokpa" olmak üzerek üç alt kategorisi bulunmaktadır. Fakat dünya federasyonunun düzenlediği organizasyonlarda sadece Kyurogi ve Poomsae kategorilerine yer verilmiştir. Bu iki kategorinin kıyafetleri birbirinden farklıdır.