GündemTEGV’den tasarım atölyeleri

TEGV’den tasarım atölyeleri

13.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Umuda Pedal Ekibi’nin yarattığı kaynakla Tekirdağ ve İstanbul’dan sonra şimdi de Batman’da Tasarım ve Beceri Atölyesi açtı. Atölyede 8-14 yaş arasındaki çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlamadan elektronik devre kartlarına yeni nesil öğrenme imkânları sunuluyor. “Yap, paylaş, ver, öğren, donan, oyna, katıl, destekle ve değiştir” sloganıyla hayata geçirilen atölyelerin 2019 ve 2020’de yenilerinin açılması hedefleniyor.

TEGV’den tasarım atölyeleri

Batman’daki atölyenin 10 Mart’ta düzenlenen açılış töreninde konuşan TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. İlter Turan, “Faaliyetimizi gönüllü katkılarla yürütüyoruz. Bugün açılışını yaptığımız atölye de aslında böyle bir gönüllü çabanın ürünü” dedi.

Haberin Devamı

Kodlama öğrenecekler

TEGV Yönetim Kurulu ve Eğitim Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sami Gülgöz ise dünyada standart olarak edinilen becerilerin yetersiz kaldığına dikkat çekerek, “Atölyede çocuklarımıza, takım çalışmasını, kodlamayı, düşünmeyi, problemlerin nerede olduğunun farkına varmalarını ve çözüm aramalarını sağlıyoruz; bu çözümleri de uygulamaya geçirmelerine yol açan bir araç sunuyoruz” dedi.

Çocukları 21. yüzyılın öğrenme becerileriyle buluşturdukları için mutlu olduklarını söyleyen TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı da Batman Öğrenim Birimi’nde 20 binden fazla çocuğun etkinliklerden yararlandığını, yeni atölyeyle sayının artacağını kaydetti. 2018’de Göteborg Hamburg arasında 800 km pedal çevirerek atölye için bağış toplayan Umuda Pedal Ekibi adına söz alan İlhan Kesken ise şunları söyledi: “TEGV’e destek olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin bu güzel yüzünü görmek, daha ileriye gitmek için uğraşlarımıza devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Kendisini TEGV gönüllüsü olarak kabul eden Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy da “Türkiye’nin neresinde olursa olsun, bundan sonra elimden gelen tüm desteği TEGV’e sağlayacağım” diye konuştu.

Batmanlı çocuklar mutlu

Atölyede eğitim alan öğrencilerin görüşleri ise şöyle:

Muhammed Atılgan: Robotik kodlama öğrenmeye geldim. Çünkü geleceğe dair bu alanda hedeflerim var. Kuzenim bana TEGV’i önerdi. Atölyenin birçok faydasını görüyorum.

Eray Erdoğan: Robotik kodlamayı merak ediyordum. Okulumuzdaki öğretmenlerimiz aracılığıyla ilgilenmeye başladım. Şu anda küçük bir araba ürettik. Savcı olmak istiyorum ama kodlamada da kendimi geliştirmek istiyorum.

Zelal Büyükkaya: Arkadaşlarım resim, tiyatro gibi alanları tercih ediyor ama bana kodlama, robotik alanları daha ilgi çekici geliyor. Dersler dışında buraya geliyorum. Hem öğreniyorum hem de arkadaşlarımla güzel vakit geçiyorum.