GündemTC kimlik no ile SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma işlemi

TC kimlik no ile SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma işlemi

25.09.2015 - 09:20 | Son Güncellenme:

SGK prim borcunuzu SSK hizmet dökümünüz ile kolayca öğrenebilirsiniz. SSK prim borç sorgulama ve SSK hizmet dökümü için gerekli tüm detayları haberimizde sizler için hazırladık!

TC kimlik no ile SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma işlemi

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile birlikte artık internet üzerinden çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde güncel sigorta işlemlerini gerçekleştirebilmek mümkün hale geldi. Özellikle de sigorta ile ilgili olarak en güncel bilgileri öğrenebilme konusunda sigorta mükellefleri internet üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetlerini kullanarak SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Modern çağda internetin yaşamın her alanında kendisine yer edindiği bugünlerde artık kamu kurumları tarafından da aktif olarak kullanılmaya başlanan hızla gelişen modern internet teknolojisi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından en sık şekilde kullanılıyor. Özellikle de sigorta mükelleflerinin son derece pratik bir şekilde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmelerine veya pek çok resmi sigorta işlemini gerçekleştirebilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerindeki online hizmetleri son derece yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

DİKKAT! Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

SGK hizmet dökümü; çalışma hayatı süreci içerisinde yapılan faaliyetlerin tamamının bilgisinin bulunduğu bir belgedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun üç adet sigorta kolundan (SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı), her hangi birine bağlı olarak çalışan vatandaşların, çalıştıkları zaman aralığı içinde, yapmış oldukları çalışmalarının yer aldığı bir yazılı belgedir. SGK hizmet dökümü belgesinin içerisinde yer alan bilgiler ise şu şekildedir;

İşe girilen tarihin bilgisi,

Çalışma süreci boyunca kaç farklı yerde çalışıldığının bilgisi,

Haberin Devamı

İşten ayrılma tarihinin bilgisi ve

Toplamda ne kadar prim gün sayısının bilgisi olduğu gibi bilgilerdir.

Ayrıca bu bilgilere, ilgili kuruma gitmeden, online olarak internet üzerinden ulaşabilmeniz mümkün olacaktır. Çünkü SGK hizmet dökümü sorgulaması işlemlerinizi internet üzerinde yapabilir ve bu bilgilere pratik bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz.

Dijital platformda turkiye.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen ve tüm kamu kurumlarının internette başladığı online hizmetlerinin yer aldığı E-Devlet sistemi üzerinden birkaç dakika içerisinde SGK hizmet dökümü alabilme imkanı bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu hizmetinden de yararlanabilmek için e-Devlet sistemine yüksek güvenlik giriş yöntemlerinden isteğinize göre herhangi birisini kullanarak, giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaş, e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ sayfasındaki ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Yani ister E-Devlet şifresi alarak isterseniz de diğer seçeneklerden birini kullanarak sigorta bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

SGK hizmet dökümünüzü online olarak E-Devlet şifresi kullanarak almak isterseniz E-hizmetler kategorisi altında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’, ‘4B hizmet bilgisi’ ve ‘4C hizmet bilgisi’ pencerelerinden herhangi ekstra bir bilgi girmek zorunda kalmadan ayrıntılı sigorta bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu sebeple de vatandaşların dijital platformda gerçekleştirdikleri başlıca kamu işlemlerinden birisi olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri günün her saatinde internete bağlantı kurulabilen her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Böylelikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerinde ve diğer kurumlarında yaşanabilen yoğunlukların büyük ölçüde önüne geçilebilmesi sağlanabiliyor.