13.04.2018 - 18:50 | Son Güncellenme:
Tavuk Sote İçin Gereken Malzemeler
• 700 gram tavuk göğsü
• 1 adet orta boy soğan
• 3 diş sarımsak
• 2 adet kapya biber
• 2 adet yeşil soğan
• 2-3 adet domates
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• Tuz
• Karabiber
• Pul biber
Tavuk Sotenin Yapılışı
Tavuk sote yapmak için öncelikle tavuk yıkanıp süzülür. Daha sonra süzülen bu tavuklar küçük küçük doğranır. Doğranan tavukgöğüsleri tencereye alınır ve altı yakılır. Bu süreçte tavuklar suyunu bırakacak ve geri çekecektir. Tavuklar pişerken diğer taraftan soğan ve sarımsaklar ince ince doğranır. Yeşil biber ve kapya biber de yıkanıp ince ince dilimlenir. Haşlanan tavukların üzerine yağ eklenir ve bir iki dakika kavrulur. Daha sonra üzerine soğan ve sarımsaklar da eklenerek kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine biberler eklenir ve bir miktar pişirilir. Salça da üzerine eklenir ve salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur. Son olarak üzerine küçük küçük doğranan domatesler eklenir ve baharatlar atılır. Tencerenin ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır. Çok uzun pişirmemek gerekir. Çünkü tavuk zaten ilk aşamada bir miktar pişmiş olacaktır. Sebzeler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz.
Tavuk Sote İçin Servis Önerisi
Tavuk sote en sevilen tavuk yemeklerinden birisidir. Servis edilirken yanında mutlaka pilav olmalıdır. Bu pilavı da pirinç pilavı olarak tercih edebilirsiniz. Pirinç pilavı ve tavuk sote muhteşem bir ikilidir. Yanına yeşil salata yaparak bu lezzet şölenini artırabilirsiniz. Ayrıca ayran ile de servis edebilirsiniz. Her türlü diyete ve yaş grubuna uygun bir yemek olan tavuk soteyi sıkça yapabilirsiniz. Afiyet olsun!