18.04.2018 - 17:29 | Son Güncellenme:
Bal ve tarçının besin değeri
Bal ve tarçın besin değerleri oldukça yüksek yiyeceklerdir ve sağlıklı bir vücudun ihtiyacı olacak vitamin, lif, şeker, protein ve mineraller içerirler. Tarçın aynı zamanda çok ufak bir miktarda yağ da içerir.
Kalsiyum, demir sodyum, magnezyum, fosfor ve çinko bal ve tarçında bolca bulunur. Vitamin değerlerine gelecek olursak C vitamini, b6 vitamini, b12 vitamini, folik asit ve niyasin olarak oldukça zengindir. Tarçın da A, E, D ve K vitaminlerini bulundurur.
Bal & tarçın karışımının sağlığa etkileri
Bal ve tarçın karışımı bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel bir yoldur. Sürekli hissedilen yorgunluğu alır, soğuk algınlığı ve grip semptomlarının hafiflemesine yardımcı olur.
Diyabet
Tarçın insüline oldukça benzeyen antioksidanlar içerir ve bu da kan dolaşımındaki glikozu dışarı atmaya yardımcı olacaktır. Doğal bir şeker içeren bal ise yapay şekerlemelerin vücuda verdiği zararı vermeyecek, şeker ihtiyacını en zararsız şekilde karşılayacaktır.
Kaşıntı
Özellikle böcek ısırığı yüzünden olan kaşıntılara bal ve tarçın karışımı sürüldüğünde kısa sürede kaşıntıyı durduracak, şişkinliği azaltacak ve olası bir enfeksiyonu engelleyecektir. Aynı zamanda bu karışım tüm cilt çeşitleri için uygundur ve bir zararı yoktur.
Cilt Bakımı
Enfeksiyonu engelleyen yapısı aynı zamanda yüzdeki sivilce ve ufak yaralara da iyi gelecektir. Patlattığınız ve yaraya dönüşmeye başlayan sivilcelere özellikle iyi gelecek, iz kalmasını engelleyecektir. Yüzde izi kalması istemeyen ufak yaralanmalara güvenle uygulanabilir. Hafif bir yanma yapacaktır ama tamamen zararsızdır. Kırışıklık oluşmaya müsait yerlere uygulandığında bu riski minimuma düşürecektir ve cilt daha geç yaşlanacaktır.