19.04.2018 - 14:48 | Son Güncellenme:
ORİJİNAL TAVUKGÖĞSÜ MALZEMELERİ
• 200 gram tavuk göğüs eti
• 1 paket vanilya (5 grama tekabül ediyor)
• 1 litre süt
• 1 kahve fincanı veya isteğe göre 1 çay bardağı buğday nişastası
•Yarım kahve fincanı un
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 yemek kaşığı margarin veya isteğe göre tereyağı
YAPILIŞI
İlk olarak tavuk göğsü eti iyice haşlanarak sudan çıkartılır. Daha sonra el ile ince ince liflerine ayrılır ve beklemeye bırakılır. İsteğe göre rondodan geçirilebilir.
Tatlıyı hazırlamak için, vanilya ve tereyağı dışındaki bütün malzemeler tencerenin içine konulur.
Tel çırpıcı ile bir güzel çırpılır ve pürüzsüz hâle getirilir. Ortaya çıkan karışım yani tavuk göğsü tatlısı, ocağın üzerinde durmadan karıştırılarak kıvamını alıncaya kadar pişirilir.
Tatlı kıvamını tuttuktan sonra, ocağın altı kapatılır ve içerisine vanilya ile tereyağı eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
Ve son olarak, liflerine ayrılmış olan tavuk göğüs eti karışıma eklenir ve 4-5 dakika kadar mikser ile çırpılır. Hazırlanılan orijinal tavuk göğsü tatlısı, el ile çok az ıslatılan borcamın içerisine gezdirilerek dökülür.
Oda ısısında soğuyana kadar bekletildikten sonra buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirilir. Dolaptan çıkartılıp, üzeri isteğe göre süslenir ve dilimlenerek servis edilir.
Tavuk göğsü tatlısı arzuya göre servis kâseleri içerisinde de servis edilebilir. Tavuk etlerinin içerisinde belirgin olması istenmezse, haşladıktan sonra rondodan geçirilebilir.
İsteğe göre içerisine vanilya yerine damla sakızı koyulabilir.
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ MALZEMELERİ
• 1 litre süt
• 1 paket vanilya
• Yarım paket margarin veya tereyağı
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Un ve tereyağı pembeleşinceye kadar iyice kavrulur.
Kavrulurken azar azar süt ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir.
Vanilya ve şeker karışıma eklenir ve karışımın kıvamı tutana kadar karıştırılmaya devam edilir.
Tavuk göğsü tatlısı kıvamını aldıktan sonra altı kapatılır.
Borcam veya silikon kalıplar biraz ıslatılır ve daha sonra tatlı içlerine dökülür.
Oda ısısında soğuyana kadar tutulur ve soğuduğunda da dolaba alınır ve dinlendirilir.
Servis edileceği zaman isteğe göre üzerine tarçın ilave edilir.
Afiyet olsun.