16.01.2020 - 13:42 | Son Güncellenme:
Sütlü ekmek nasıl yapılır sorusu Gelinim Mutfakta yarışmasını takip eden seyirciler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yemeği olarak açıklanan Sütlü ekmek konusunda dört gelin arasından hangisi daha başarılı olacak? Sütlü ekmeği en güzel yapan gelin çeyrek altının gün sonunda sahibi olacak. Peki Sütlü ekmek nasıl yapılır? Sütlü ekmek tarifi ve malzemeleri nelerdir?
SÜTLÜ EKMEK MALZEMELERİ
500 gr un
1 paket instant maya
150 gr süt(ılık)
150 gr tereyağı
2 adet yumurta
15 gr şeker
10 gr tuz
1 adet yumurta sarısı (Üzerine sürmek için)
SÜTLÜ EKMEK TARİFİ (YAPILIŞI)
Ilık süt ile mayayı iyice karıştırın ve 5 dakika bekletin. Unu geniş bi kabın içerisine eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını un ile birlikte harmanlayın.
Sütlü mayayı unun içerisine ilave edin. Yumurta ve şekeri de ilave edip, homojenize oluncaya kadar yoğurun. En son tuzu ilave edip katlayarak hamuru yoğurmaya devam edin. Hamuru 50'şer gramlık bezeler halinde tezgah üzerine dizin ve 15-20 dakika mayalandırın. Fırını fansız programda 180 dereceye ısıtın. Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp hafifçe unlayın. Mayalanan bezelerin gazını alıp tezgah üzerinde 15 dakika daha mayalandırın. Fırın tepsisine yuvarlak şekilleri ile yan yana dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.