GündemSu maymununu fare sanınca...

Su maymununu fare sanınca...

28.04.2014 - 14:59 | Son Güncellenme:

Edirne'de Tunca Nehri'nde balık tutan balıkçılar, nehirde buldukları su maymununu fare zannetti. Yaşanan korku üzerine ekipler vatandaşları bilgilendirdi.

Su maymununu fare sanınca...

Edirne'de Tunca Nehri'nde balık tutan balıkçılar, nehirde buldukları su maymununu fare zannetti. Cansız olarak buldukları su maymununu oturdukları mahalleye getiren balıkçılar, vatandaşlara gösterdiler.Edinilen bilgiye göre, Sarayiçi mevkiinde balıkçılar, nehir kenarında buldukları su maymununu fare zannederek, Küçükpazar semtinde kahve önüne getirdi. Halk arasında tedirginliğe neden olan su maymununu Edirne Belediyesi'ne bağlı ekipler alarak, tedirgin olacak bir durumun olmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Ekipler, farklı görüntüsü olan hayvanın fare olmadığı konusunda vatandaşları bilgilendirdi.2011 yılında canlı olarak Meriç Nehri'nde rastlanan su maymunu Trakya Üniversitesi tarafından incelenerek fare olmadığı anlaşılmıştı. Su maymununun nehir boyunca Bulgaristan’dan geldiği tahmin ediliyor.

ANAVATANI GÜNEY AMERİKA

Trakya Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beytullah Özkan kemirgenlerin en büyüğü olarak adlandırılan "su maymununun" ana vatanının Güney Amerika olduğunu söyledi.
Su maymununun bitkiyle beslendiğini ve kemirgenlerin en büyüğü olarak bilindiğini ifade eden Özkan, bu tür bir canlının Edirne'de daha önce de 2 kez ölü bulunduğunu hatırlattı.
Su maymunlarının genelde fareye benzetildiğini ifade den Özkan, şöyle konuştu:
''Eskiden su maymunları Avrupa'da çiftliklerde kürkleri için yetiştiriliyordu. Şimdi bu kürklere rağbet kalmadı. Bu çiftliklerden bırakılan veya kaçan hayvanlar nehir kenarlarında üremeye başladı. Bunlara fareler grubunun en büyüğü diyebiliriz. Bu hayvanların erginleri 14 kiloya kadar ulaşabiliyor. Fareye benzediklerinden zaman zaman öldürülüyorlar. Aslında bu hayvanlar saldırgan değildir. Edirne'de daha önce de su maymunu görülmüştü.''

Haberin Devamı

Su maymununu fare sanınca...