GündemSon dakika… Uyarılar peş peşe geldi! İstanbul dahil: Saatler kaldı

Son dakika… Uyarılar peş peşe geldi! İstanbul dahil: Saatler kaldı

29.09.2024 - 17:48 | Son Güncellenme:

Meteoroloji, AKOM ve Valilik'ten uyarılar peş peşe geldi. Bu gece saatlerinden itibaren İstanbul dahil neredeyse tüm yurt sağanak, dolu, ve gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkisi altına girecek. İstanbul başta olmak üzere 6 kent için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yarın itibarı ile sıcaklıklar 8 ila 15 derece azalacak. İşte saatler kala il il uyarılar…

Son dakika… Uyarılar peş peşe geldi İstanbul dahil: Saatler kaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara'nın batısının, gece Marmara bölge geneli ile Kuzey Ege'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Trakya kesiminde, gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara ile Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerinde Trakya kesiminde, gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

6 KENTTE SARI UYARI

Meteoroloji, "Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ" için sarı uyarıda bulundu.

Son dakika… Uyarılar peş peşe geldi İstanbul dahil: Saatler kaldı

İSTANBUL’DA ALARM

Bu gece saatlerinden itibaren İstanbul’da yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sabah saatlerine kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Öte yandan İstanbul Valiliği sosyal medya hesabından, “Meteoroloji’ye göre; Bu gece saatlerinden itibaren İstanbul’da yerel kuvvetli #sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, sabah saatlerine kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin ediliyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

AKOM’DAN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan (AKOM) İstanbul ve Marmara Bölgesi için bu akşamdan itibaren etkili olacağı tahmin edilen ve Salı günü akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenen yağış uyarısı geldi. AKOM’un açıklamasında, “İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde akşam saatlerinden (22.00) itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Bu nedenle, halihazırda 27-29 dereceler civarında yaz değerlerinde seyreden sıcaklıkların, rüzgarın kuzeyli yönlerden (Karayel) kuvvetlenmesi (40-60km/s) ile birlikte 8-10C birden azalacağı, beraberinde il genelinde sabah saatlerine kadar yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE YAĞIŞ KARADENİZ KIYILARINDA ETKİLİ OLACAK

Salı akşam saatlerine kadar bölgede aralıklarla devam etmesi beklenen yağışların Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi kuzey ve doğu bölgelerimizde kuvvetli olabileceği, sıcaklıkların ise Çarşamba gününden itibaren tekrardan mevsim normalleri üzerine yükseleceği öngörülüyor.

MARMARA’NIN BATISI İÇİN ALARM

Bugün akşam saatlerinden itibaren Edirne’den başlayarak zamanla Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale’nin doğusu ve Balıkesir’in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu yağışı, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA’NIN DOĞUSU İLE BATI KARADENİZ’DE KUVVETLİ YAĞIŞ

Bu gece saatlerinden itibaren Kocaeli, Yalova ve Bursa’da Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Karabük ile öğle saatlerinden sonra Kastamonu ve Sinop’ta yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

DENİZLERİMİZDE FIRTINA BEKLENİYOR

Batı Karadeniz’de rüzgarın, pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatı, salı günü öğle saatlerinden itibaren geneli batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın salı günü akşam saatlerinde batısında, çarşamba günü akşam saatlerinde genelinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Doğu Karadeniz’de rüzgarın, pazartesi günü öğle saatlerinden sonra batısı, gece saatlerinden itibaren geneli batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Haberin Devamı

Güney Ege’nin güneyinde rüzgarın, pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın salı günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Batı Akdeniz’de rüzgarın, pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren batısı, akşam saatlerinden itibaren Antalya Körfezi’nde kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinden sonra batısında, salı günü öğle saatlerinde Antalya Körfezi’nde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Son dakika… Uyarılar peş peşe geldi İstanbul dahil: Saatler kaldı

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Yarından itibaren Ülkemizi etkilemesi beklenen serin ve yağışlı sistemin etkisiyle hava sıcaklıklarının kuzeybatı bölgelerimizden başlayarak, kuzey kıyılarımızda 4 ila 8 derece, iç kesimlerde ise 12 ila 15 derece düşeceği tahmin edilmektedir. Ülkemizin güney kesimlerinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmemektedir.

Soğuk havanın Pazartesi günü Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Karadeniz’in batısı ve İç Anadolu’nun batısı, Salı günü İç Anadolu’nun doğusu ve Orta Karadeniz, Çarşamba günü Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde etkili olduktan sonra Perşembe günü ülkemizi terk edeceği tahmin edilmektedir.

Söz konusu yağışlı ve soğuk sistemle birlikte; Marmara ve Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere gerçekleşebilecek kuvvetli yağışlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin ve uyarılarının takip edilmesi önem arz etmektedir.

Hafta ortasına kadar bazı illerimizde gerçekleşmesi beklenen günün en yüksek hava sıcaklıklarının (°C) aşağıda belirtilen değerlere kadar düşmesi beklenmektedir:

Ankara: 16, İstanbul: 21, İzmir: 24, Konya: 19, Kocaeli: 19, Balıkesir: 23, Afyonkarahisar: 17, Eskişehir: 15, Sivas: 17, Bolu: 15, Tokat: 18, Samsun: 25, Trabzon: 22, Erzurum: 15

Son dakika… Uyarılar peş peşe geldi İstanbul dahil: Saatler kaldı