GündemSuriye'de peş peşe korkutan depremler! Türkiye'de birçok il hissetti

Suriye'de peş peşe korkutan depremler! Türkiye'de birçok il hissetti

13.08.2024 - 00:11 | Son Güncellenme:

Suriye Hama'da 5.2 büyüklüğünde korkutan deprem! Deprem Şanlıurfa ve Hatay'dan da hissedildi. Saat 23.56 sularında olan deprem büyük paniğe neden oldu. İşte detaylar...

Suriyede peş peşe korkutan depremler Türkiyede birçok il hissetti

Suriye Hama'da 5.2 büyüklüğünde korkutan deprem! Deprem Hatay ve Şanlıurfa'dan da hissedildi. Saat 23.56 sularında olan deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Suriye'de saat 21.30 sularında da 3.9'luk bir deprem oldu. Peş peşe meydana gelen depremler çevre illerden de hissedildi.

Haberin Devamı

HATAY VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

AFAD Başkanlığı Deprem Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgi doğrultusunda Hama (Suriye) merkezli 5.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup , ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmayıp, 112 Acil Çağrı Merkezine herhangi bir ihbar gelmemiştir. Tedbir ve keşif amaçlı depremden etkilenen Yayladağı İlçe Merkezi’ne AFAD Arama Kurtarma ekibi yönlendirilmiştir.

-Gelişmeler takip edilmektedir.

Basına ve Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Haberin Devamı

NACİ GÖRÜR SURİYE DEPREMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI: ENDİŞE ETMEYİN

Suriye’de peş peşe deprem. İlki öncü diğer 5,5 ‘luk ana deprem. Depremler Hatay’daki Ölü Deniz Fayının devamı üzerinde ve Hama yakınlarında. Suriye’deki Ölü Deniz Fayının Türkiye’deki devamı Arap Levhası üzerindeki faylar hariç kırıldı. Biz jeologlar buralarda deprem olabileceğini bekliyorduk. ölü Deniz Fayı üzerinde Hatay civarında afete varabilecek bir hareket beklemiyoruz, endişe etmeyin, sevgiyle

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.56'da merkez üssü Hama şehri olan 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Deprem, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Hatay'da da hissedildi.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre kentte deprem nedeniyle olumsuz bir durumun meydana gelmediği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"112 Acil Çağrı Merkezi'ne herhangi bir ihbar gelmemiştir. Tedbir ve keşif amaçlı depremden etkilenen Yayladağı ilçe merkezine AFAD Arama Kurtarma ekibi yönlendirilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir."

Söz konusu ilçede bazı vatandaşların endişeli anlar yaşadığı görüldü.

Suriyede peş peşe korkutan depremler Türkiyede birçok il hissetti

Sarsıntının ardından sokağa çıkan vatandaşlardan Cemil İbiş, AA muhabirine, şiddetli bir sarsıntı yaşadıklarını anlattı.

İbiş, evlere girmeye çekindiklerini söyledi.

PANİĞE NEDEN OLDU

Suriye'nin Hama şehrinde meydana gelen deprem, ülkede kısa süreli paniğe neden oldu.

AFAD'ın, 5,2 büyüklüğünde meydana geldiğini bildirdiği depremde, Hama ve çevresinde yaşayanlar evlerinden dışarı çıkarak bir süre sokaklarda bekledi.

Deprem sonrası can kaybı bildirilmezken, bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı.

Suriyede peş peşe korkutan depremler Türkiyede birçok il hissetti

Depremi AFAD böyle duyurdu;

 

Haberin Devamı

Suriyede peş peşe korkutan depremler Türkiyede birçok il hissetti