Gündem Son dakika... Peş peşe operasyonlar! Çok sayıda gözaltı kararı var

Son dakika... Peş peşe operasyonlar! Çok sayıda gözaltı kararı var

17.10.2018 - 09:25 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik İstanbul merkezli 8 ilde yeni bir operasyon başlatıldı. Örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock kullanıcısı 36 şüphelinin yakalanması için başlatılan operasyonda çok sayıda örgüt üyesinin gözaltına alındığı belirtildi. Öte yandan Ankara'da Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki FETÖ soruşturmasında da 32 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Son dakika... Peş peşe operasyonlar Çok sayıda gözaltı kararı var

Edinilen bilgilere göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY mensuplarına yönelik İstanbul merkezli 8 kentte eş zamanlı operasyon başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele polisi tarafından Bylock Kriptografik haberleşme sisteminin gerçek kullanıcısı oldukları tespit edilen 36 şüpheli kişilerin yakalanması için başlatılan eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda gözaltının olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

ANKARA'DA DA OPERASYON: 4'Ü AKTİF GÖREVDE

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatları bulunduğu gerekçesiyle Sahil Güvenlik Komutanlığının 32 personeli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, örgütün "mahrem imamları" ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ ile irtibatları bulunduğu gerekçesiyle 2 albay, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 3 teğmen ve 25 astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi.

Şüphelilerin 4'ünün aktif görevde olduğu belirtilen açıklamada, gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara ve 10 ilde sürdürüldüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, şüphelilerden 23'ünün şu ana kadar gözaltına alındığı öğrenildi.

15 ESKİ ANADOLU AJANSI ÇALIŞANI İÇİN GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen eski Anadolu Ajansı çalışanı 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kurumları tarafından daha evvel ihraç edilmiş Anadolu Ajansı eski çalışanı olan ByLock kullanıcısı 15 şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup soruşturma kapsamında 8 şüpheli yakalanmıştır. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.