GündemSon dakika… Meteoroloji yeniden alarm verdi! 7 gün sürecek: İstanbul, Ankara, İzmir…

Son dakika… Meteoroloji yeniden alarm verdi! 7 gün sürecek: İstanbul, Ankara, İzmir…

28.08.2024 - 16:58 | Son Güncellenme:

Meteoroloji yeni haritayı paylaştı. Pazar günü bitmesi beklenen sağanak yağışlar 3 gün daha uzadı. İstanbul başta olmak üzere yeniden birçok kent için alarm verildi. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Son dakika… Meteoroloji yeniden alarm verdi 7 gün sürecek: İstanbul, Ankara, İzmir…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Hatay kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Son dakika… Meteoroloji yeniden alarm verdi 7 gün sürecek: İstanbul, Ankara, İzmir…

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

7 GÜN SÜRECEK

Meteoroloji haritayı güncelledi ve İstanbul başta olmak üzere birçok kent için önümüzdeki hafta Çarşamba gününe kadar kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Eğer harita değişmez ise 7 gün boyunca İstanbul dahil birçok kentte etkili olacak.

Haberin Devamı

Son dakika… Meteoroloji yeniden alarm verdi 7 gün sürecek: İstanbul, Ankara, İzmir…

Bugün “Çankırı, Çorum, Kastamonu, Yozgat” için sarı alarm verildi.

YOZGAT ÇEVRELERİ İÇİN 2 SAATLİK PERİYODA DİKKAT

Meteoroloji radarından alınan bilgilere göre önümüzdeki 2 saatlik periyotta Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ANKARA, ÇORUM, ÇANKIRI VE KASTAMONU ÇEVRELERİ DİKKAT!

Bugün akşam saatlerine kadar Çankırı ve Çorum çevreleri ile Kastamonu'nun güneyi ve Ankara'nın kuzeyinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN UYARI

Ankara Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan uyarıda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre 28 Ağustos Çarşamba günü akşam saatlerine kadar Ankara’nın kuzeyinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Valilik; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Son dakika… Meteoroloji yeniden alarm verdi 7 gün sürecek: İstanbul, Ankara, İzmir…