GündemSon dakika... Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul’u sağanak vurdu

Son dakika... Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul’u sağanak vurdu

15.09.2024 - 14:29 | Son Güncellenme:

Meteoroloji İstanbul'un batısı, Kırklareli ve Tekirdağ'da yerel kuvvetli sağanak uyarısında bulunmuştu. Beklenen sağanak İstanbul’un birçok ilçesinde etkili oldu. Yağmura yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet İşleri Daire Başkanlığı (AKOM) tarafından İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılmıştı.

Haberin Devamı

Kentte sabah saatlerinde başlayan yağış, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak şeklinde etkisini artırdı.

Yağışın etkisiyle trafikte sürücüler yavaş ilerlerken, yağmurdan korunmak isteyen bazı yayalar iş yerleri önündeki tentelerin altına sığındı. Toplu taşıma araçlarını kullanan birçok vatandaş duraklardan çıkamadı.

1/16

2/16

3/16

4/16

5/16

6/16

7/16

8/16

9/16

10/16

11/16

12/16

13/16

14/16

15/16

16/16

Avrupa Yakası'nda Beyoğlu, Beşiktaş, Bayrampaşa, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Esenyurt'ta etkili olan sağanak nedeniyle trafik yoğunluğu oluştu.

Anadolu Yakası'nda ise Üsküdar, Ümraniye ve Kadıköy'de sağanak etkili oluyor.

Son dakika... Meteoroloji uyarmıştı İstanbul’u sağanak vurdu

Taksim Meydanı'nda yakalanan bazı vatandaşlar şemsiyelerine sarılırken, bazı vatandaşlar ise binaların altına sığınarak yağmurun dinmesini bekledi. Sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşların zor anları kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre sağanak yağışın akşam saatlerine kadar etkisini göstermeye devam edeceği tahmin ediliyor.

SAAT 17.00'YE KADAR DİKKAT

Öte yandan Meteoroloji Tekirdağ'ın merkez, Muratlı, Saray, Marmaraereğlisi, Çerkezköy, Ergene, Kapaklı ve Çorlu ilçeleri, Kırklareli'nin merkez, Lüleburgaz, Kofçaz, Demirköy ve Vize ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda batı kesimleri ve Anadolu Yakası'nın boğaz çevresinde Beykoz, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak saat 17.00'ye kadar etkili olması tahmin ediliyor.

Son dakika... Meteoroloji uyarmıştı İstanbul’u sağanak vurdu

BATI KARADENİZ VE MARMARA'NIN KUZEYBATISINDA SAĞANAK, DOĞU AKDENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, Doğu Akdeniz'in batısında beklenen rüzgar, bugün öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde esecek, fırtına, gece saatlerinde etkisini kaybedecek.

Batı Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak bugün öğleden sonra Zonguldak, Bartın, Bolu ve Karabük çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Kastamonu ve Çankırı çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel kuvvetli olacak.

Öte yandan bugün Marmara'nın kuzeybatısında beklenen gök gürültülü sağanağın ise Tekirdağ'ın merkez, Muratlı, Saray, Marmaraereğlisi, Çerkezköy, Ergene, Kapaklı ve Çorlu ilçeleri, Kırklareli'nin merkez, Lüleburgaz, Kofçaz, Demirköy ve Vize ilçeleri ile İstanbul'un batı kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.