GündemSon dakika… Meteoroloji saat verdi! 7 kent için yeni alarm

Son dakika… Meteoroloji saat verdi! 7 kent için yeni alarm

02.10.2024 - 11:46 | Son Güncellenme:

Meteoroloji haritayı tamamen güncelledi. Bugün yeniden 7 kent için sarı ve turuncu uyarıda bulundu. Yarından itibaren ise yeniden havaların ısınacağı ve hafta sonuna kadar yağışların tüm yurdu terk edeceği aktarıldı. İşte tüm detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sakarya, Sivas ve Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı ve iç kesimlerde 3 ila 5 artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Son dakika… Meteoroloji saat verdi 7 kent için yeni alarm

3 KENT İÇİN YENİ UYARI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Dün taşkınlara neden olan yağışlar bu sabah ilk saatlerde Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yerel olarak kuvvetli devam edecek. Akşam kesilecek.  Bugün Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yağışlar var.

Haberin Devamı

Yarından itibaren yurtta yağış 3-4 gün yok. Yağış batıya pazar günü gelecek. Sıcaklıklar batı ve iç kesimlerde 3-4 derece artmaya başlıyor. Hafta sonu ortalamanın üzerine çıkacak,

İstanbul bugün 22, Cumartesi 28 derece. İzmir bugün 27, cumartesi 31 derece. Ankara bugün 18, cumartesi 28 derece.

SARI VE TURUNCU UYARI

Meteoroloji “Bolu, Sinop, Karabük, Düzce” için sarı “Kastamonu, Zonguldak, Bartın” için ise turuncu uyarıda yapıldı.

Son dakika… Meteoroloji saat verdi 7 kent için yeni alarm

BARTIN

Kentte dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanağın ardından metrekareye 115 kilogram yağış düştü. Yağış sonrası kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı'nda su seviyesi, 3 metre yükseldi. Orduyeri Mahallesi'nde gezi teknelerinin bağlandığı iskele ile Çağlayan piknik alanı sular altında kaldı. Bölge araç ve yaya trafiğine kapatılırken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, polis ve belediye ekipleri de taşkın riskine karşı ırmak boyunca kontrollerini sürdürüyor.

Son dakika… Meteoroloji saat verdi 7 kent için yeni alarm

8 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAN KÖPRÜ KAPANDI

Öte yandan ırmağın yükselmesi ile Kabagöz, Akçalı, Tabanözü, Epçiler, Hasanlar, Alibaş, Fırınlı ve Sipahiler köylerinin Bartın ile bağlantısını sağlayan köprü trafiğe kapatılırken, ulaşım alternatif yollardan yapılıyor.

KÖYLERDE HEYELANLAR MEYDANA GELDİ

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre; 24 saatte Bartın kent merkezine 115 kilogram, Amasra ilçesine 130 kilogram, Kurucaşile ilçesine 50 kilogram ve Ulus ilçesine 64 kilogram yağış düştü. Yağışlar sonrasında Bartın kent merkezindeki Güzelcehisar, Kaman, Gömü, Gözpınar ve Tarlaağzı köylerine yollarda heyelanlar meydana geldi. Özel İdare ekipleri, iş makineleri ile temizleme çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Son dakika… Meteoroloji saat verdi 7 kent için yeni alarm

DÜZCE

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde kuvvetli rüzgarın etkisiyle mendireği aşan dalgalar 2 tekneye zarar verdi.

Karadeniz'e kıyısı olan ilçede kuvvetli rüzgar ve sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle yükselen dalgalar, yer yer liman içini koruyan mendireği aştı. Mendireğe yakın noktada karada bekletilen 2 tekne, kızaklarından kayarak devrilmeleri sonucu hasar gördü. Balıkçılar, elverişsiz hava şartları nedeniyle bugün de denize açılamadı.

Son dakika… Meteoroloji saat verdi 7 kent için yeni alarm

BOLU'YA MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Bolu'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle kentin yüksek kesimindeki Kartalkaya'ya kar yağdı.

Köroğlu Dağı'nın zirvesinde yer alan 2 bin 200 metre rakımlı Kartalkaya bölgesinde dün sabah saatlerinde başlayan yağmur yerini kar yağışına bıraktı.

Haberin Devamı

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde etkili olmayan kar, zirvede aralıklarla devam ediyor.

Bölgedeki Sarıalan Yaylası'nda ise sağanak etkili oluyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 19

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 22

İzmir: Az bulutlu ve açık 27

Adana: Parçalı ve az bulutlu 29

Antalya: Az bulutlu ve açık 29

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 26

Son dakika… Meteoroloji saat verdi 7 kent için yeni alarm