GündemSon dakika haberi I Van'da Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Son dakika haberi I Van'da Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

14.05.2020 - 15:09 | Son Güncellenme:

Son dakika gelen bilgilere göre; Van'ın Özalp ilçesinde teröristler, Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin de yaralandığı bildirildi. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesaplarından alçak terör saldırısına tepkiler gedi. Bakan Albayrak mesajında, "Ramazan gününde yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor, şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi. Bakan Soylu ise taziye mesajında, "Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, "Yenileceksiniz, ve Cehennem'e sürüleceksiniz!" ifadelerine yer verdi.

Son dakika haberine göre; Olay, saat 12.00 sıralarında Özalp ilçesinin Mehmetalan Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Pandemi tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi'ne Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yardım götürüldü. Ekibin ilçeye dönüşü sırasında içinde bulundukları araca, arkadan gelen bir araçtan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Haberin Devamı

Saldırıda 1 belediye çalışanı ile yolda araca aldıkları vatandaş hayatını kaybetti, belediye çalışanı 1 kişi de yaralandı. Yaralı olay yerine çağrılan ambulansla Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Özalp ilçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu'na yönelik saldırıda yaralanan belediye çalışanını ziyaret etti

BAKAN ALBAYRAK'TAN TAZİYE

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Van'daki alçak saldırı sonrası sosyal medya hesabından son dakika taziye mesajı yayınladı.. Bakan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi;

Van’ın Özalp ilçesinde vatandaşımızın ihtiyaçlarını gidermek için çalışan iki kardeşimiz, teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit düştü. Ramazan gününde yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor, şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun.

Haberin Devamı

Son dakika haberi I Vanda Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: BUNUN HESABINI HEM DEVLETİMİZ HEM MİLLETİMİZ SORACAKTIR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da alçak saldırıya ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Devletimiz bu hain terör örgütüne, mübarek Ramazan günü gerçekleştirdiği bu alçak saldırının hesabını soracaktır" diyen Altun, "Siyaset şemsiyesi altında PKK, FETÖ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine payanda olanlara da bunun hesabını hem devletimiz hem milletimiz soracaktır!" dedi.

İletişim Başkanı Altun şu açıklamalarda bulundu;

PKK, Van'da Vefa Sosyal Destek Grubuna yönelik alçak bir saldırıda bulundu. Ne yazık ki görevinin başındaki iki vatandaşımız şehit düştü. Bu iki vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. PKK'lı teröristler yine iyiliği, kardeşliği hedef aldı.

Son dakika haberi I Vanda Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

Son dakika haberi I Vanda Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var


İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN SERT TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Mübarek Ramazan Günü'nde, gayesi yalnızca insanımıza hizmet götürmek olan Vefa Sosyal Destek Grubuna saldırarak iki kardeşimizi katlettiler. Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, "Yenileceksiniz, ve Cehennem'e sürüleceksiniz!"

Haberin Devamı

Son dakika haberi I Vanda Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN TAZİYE

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasında, "Dünya salgınla uğraşırken PKK’lı kalleşler Vefa Sosyal Destek Grubu mensubu iki vatandaşımızı görevi başında şehit etti. Bu alçak teröristleri koruyup kollayanlar utansın! Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Son dakika haberi I Vanda Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN TAZİYE MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da Van'ın alçak terör saldırısına tepki geldi. Sosyal medya hesabından mesaj yayınlayan Bakan Koca şu ifadelere yer verdi;

Ölüm haberlerine en duyarlı olduğumuz salgın döneminde bugün şehit haberi aldık. PKK, Van’da Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca saldırdı. Evde kalan yaşlılarımıza yardım götüren iki kişi hayatını kaybetti. Terör, “insanlık” vasfına saldırdı. Başımız sağ olsun.

Son dakika haberi I Vanda Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

BAKAN GÜL'DEN 2 ŞEHİDE TAZİYE

Hain saldırıda şehit düşen 2 kişiye Allah'tan rahmet dileyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, "Teröre, hamilerine, birliğimize ve huzurumuza göz dikenlere veyl olsun" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika haberi I Vanda Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

AİLE BAKANI SELÇUK'TAN ALÇAK SALDIRIYA TEPKİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk alçak saldırı sonrası sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Bakan Selçuk mesajından şu ifadelere yer verdi;

Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım ulaştıran Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarımıza saldıracak kadar alçaksınız. Rabbim kahraman çalışanlarımızın mekanını cennet eylesin, yaralı kardeşimize acil şifalar versin. BAŞARAMAYACAKSINIZ!!!

Son dakika haberi I Vanda Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabı Twitter'dan son dakika açıklaması yaptı. Çelik açıklamasında, "Terör örgütü PKK insanlık dışı lanetli terör eylemlerine bu salgın günlerinde de devam ediyor. Van'da PKK'lı teröristlerce Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik saldırıda 2 kardeşimiz şehit oldu... Allah rahmet eylesin. Hepsinin hesabı sorulur, soruluyor" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika haberi I Vanda Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

AK PARTİLİ ÜNAL: SONUNUZ YAKIN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da alçak saldırıya tepki göstererek, "Size sempati duyan,savunan, yaslanan,destek olan her bir kişi bu caniliğe ortaktır" dedi.

Ünal açıklamasında, "Sağlık çalışanlarına saldırdınız,hastaneleri,okulları yaktınız,öğretmenlerimizi, masum çocuk,genç ve kadınları katlettiniz. Şimdi ise yardıma koşan insanlara saldırıyorsunuz. Sonunuz yakın" ifadelerine yer verdi.

Son dakika haberi I Vanda Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

VAN VALİSİ'NDEN ALÇAK SALDIRIDA YARALANAN KİŞİYE ZİYARET

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bilmez, Özalp Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen belediye çalışanını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yaralının sağlık durumu hakkında bilgi alan Bilmez, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, Eğribelen Mahallesi'nde iki vatandaşın Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine söz konusu mahalleyi 8 Mayıs'ta karantinaya aldıklarını anımsattı.

Son dakika haberi I Vanda Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı Ölü ve yaralılar var

Özalp Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde görev yapan belediyeye ait ekibin 70 haneli köye gıda dağıtmaya gittiğini kaydeden Bilmez, şunları söyledi:

"Ekip, oradan dönerken Özalp'a 15 kilometre kala saldırıya uğruyor. Ekibimizdeki bir görevlimiz olay yerine şehit oluyor. Yolda gelirken el kaldıran bir vatandaşı araca almışlar. O vatandaşımız da olay yerine şehit oluyor. Bir personelimiz olaydan yaralı kurtuluyor, yaralı önce Özalp Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şimdi bölge hastanesine getirildi. Sağlık durumu iyi hayati tehlikesi bulunmaktadır. Başhekim ve sağlık çalışanlarımızın inşallah şifa bulması için gayret göstereceklerine inanıyorum."

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik de yaralının genel durumunun iyi olduğunu belirterek, "Hastaneye yaralıyı kabul ettikten sonra durumunu değerlendirdik. Yaralımızın genel durumu şu an için çok iyi, hayati organlarına herhangi bir zarar gelmemiş. Görüntülenme ve kan tetkikleri yapıldı. Durumu iyi olduğu için herhangi bir cerrahi girişim de bu aşamada düşünülmüyor. Serviste takip edeceğiz." diye konuştu.

VAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Van Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“14 Mayıs 2020 günü pandemi tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi’ne Vefa Sosyal Destek Grubu kapsamında 65 HD 084 plakalı araç ile yardım götüren Özalp Belediyesi ekibinin köye yardım dağıtıp ilçe merkezine dönerken, Mehmetalan Mahallesi yakınlarında saat 12.00 sıralarında arkalarından yaklaşan bir araç içerisinde bulunan kişi veya kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıya uğramıştır.

Saldırıyı gerçekleştiren araç olay yerinden kaçmıştır. Saldırıda bir belediye çalışanımız ile ilçe merkezine dönerken yoldan aldıkları bir sivil vatandaşımız olay yerinde hayatlarını kaybetmiş, araçta bulunan diğer belediye çalışanımız ise saldırıdan yaralı olarak kurtulmuş ve Özalp Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Saldırganların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.''

ÖZALP İLÇESİNDEKİ SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN SİVİL VATANDAŞ TOPRAĞA VERİLDİ

Van’ın Özalp ilçesinde PKK terör örgütü tarafından saldırıya uğrayan Vefa Sosyal Destek Grubunun aracında bulunan ve hayatını kaybeden sivil vatandaş toprağa verildi.

Pandemi tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesinin Eğribelen Mahallesi’ne Vefa Sosyal Destek Grubunun çalışmaları kapsamında 65 HD 084 plakalı araçla yardım götüren Özalp Belediyesi ekibi, yardım dağıtımının ardından ilçe merkezine dönerken Mehmetalan Mahallesi yakınlarında saat 12.00 sıralarında arkalarından yaklaşan bir araç içerisinden uzun namlulu silahlarla saldırıya uğramıştı. Saldırıda bir belediye çalışanı ile ilçe merkezine dönerken yoldan aldıkları bir sivil vatandaş hayatını kaybederken, araçta bulunan diğer belediye çalışanı ise yaralı olarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayda hayatını kaybeden Kinyaz Karalıoğlu (60) isimli sivil vatandaş, Van Adli Tıp Kurumu`nda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Saray ilçesine bağlı Bakışık Mahallesi'ne uğurladı. Karalıoğlu, mahalleli tarafından sosyal mesafe kuralları kapsamında toprağa verildi.